Foto: Printscreen / Instagram / plantsbyallmeans
uživajte
Kolač bez brašna i kvasca idealan za mnoge prilike: Kremast, topi se u ustima i gotov za tili čas
Idealan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu.
Objavljeno:
Ako tražite dezert koji je jednostavan za pripremu, a ostavlja utisak kao da je pravljen u najfinijoj poslastičarnici, ovaj kremasti domaći kolač je pravi izbor.
Bez upotrebe kvasca i uz samo nekoliko sastojaka, dobićete mekanu poslasticu koja se topi u ustima i osvaja svojim bogatim ukusom.
Pratite recept korak po korak i uživajte u savršeno kremastom kolaču koji će oduševiti sve ukućane
Sastojci:
- 4 belanca
- prstohvat soli
- žumanca - 4 kom
- šećer - 3 kašike.
- Grčki jogurt - 350 - 400 g
- skrob - 3 kašike
- prašak za pecivo
- šećer u prahu
Priprema:
- Pomešajte u posudi 4 belanca i so pa mutite mikserom 5-6 minuta.
- U drugoj posudi pomešajte žumanca i šećer pa dobro umutite mikserom. Dodajte prašak za pecivo i skrob, pa dobro umešajte, potom sipajte grčki jogurt i opet umešajte. Zatim dodajte i sneg od belanaca i mešate dok ne postane homogena smesa.
- Dno pleha prekrijte pek papirom, zatim na sredinu spustite okrugli kalup za torte pa i njega iznutra obložite pek papirom po stranama. Sipajte svu smesu i pecite na 170 stepeni oko 50 minuta, i još 10 minuta na 140 stepeni.
- Na kraju odozgo pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!