MMMMMMM
Gulaš gde je meso mekano kao duša, a pire - prste da poližeš: Bakina kuhinja predstavlja svoje remek-delo
Iseći sitno crni luk, i papriku pa pržiti ok 20 minuta
Gulaš onaj fini kremast, blag, od piletine bez kostiju u kremastom umaku koji se tako spaja sa krompir pireom kao prilogom.
Potrebno je:
2 veća crna luka
2 paprike mođe 1 ljuta
1 svež paradajz
600 -700 gr pilećer mesa
lovorov list
1 kašika brašna
1 kašičica ml paprike
malo suvog začina
ml biber ulje
Priprema:
Iseći sitno crni luk, i papriku pa pržiti ok 20 minuta. Od piletine odvojiti kosti i iseći na veće komade.
Kad se luk isprži na ulju baciti meso lovorov list malo vode i krčkati oko 50 minuta. Dodati izmešano brašno i papriku sa malo vode i ubaciti. Doati malo vode da se dobije redja masa. Ubaciti i na kockice paradajz.
Posoliti i dodati začin i biber. kuvati 5 minuta pa dodati peršunov list po želji. Vrhunsko. Servirati uz krompir pire
(Espreso/DČ)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!