Svi greše kada kombinuju sodu i meso, da bi bilo mekše: Jednu stvar nikad, ali nikad nemojte raditi
Foto: Profimedia

PAZITE DOBRO

Svi greše kada kombinuju sodu i meso, da bi bilo mekše: Jednu stvar nikad, ali nikad nemojte raditi

Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekšaju i ubrzaju pripremu namirnica

Objavljeno:

Samo na ovaj način treba da se koristi soda bikarbona za mekše meso!

Soda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Stavljamo je u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.

Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekšaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.

Kako pravilno koristiti sodu bikarbonu u kuvanju?

Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana. Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom. Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.

Nemojte da brinete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetiti ukus sode bikarbone.

03:45

Niko nije bezbedan: Ako jedete meso, možete se opasno zaraziti! Nutricionistkinja upozorava na zoonoze od kojih možete umreti

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.