prijatno
Ovu pitu su Jugosloveni obožavali: Ukus vraća u detinjstvo, a sprema se brzo i veoma lako
Mnogima dobro poznat miris ponovo može da ispuni vašu kuhinju
U moru modernih recepata i jela za čiju pripremu je potrebno mnogo toga donosimo vam jedan jednostavan, a zaboravljen recept u kojem su generacije osamdesetih i devedesetih i te kako uživale.
Pita sa tunjevinom se pravi za tili čas, a kad je ispečete znajte da će i komšije, iako nepozvane vrlo brzo pokucati na vaša vrata kako biste zajedno uživali u ukusu koji vraća u detinjstvo.
Ova pita je prosta, lako se i brzo sprema, pa je baš zbog toga bila čest gost na našim trpezama.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 300 g tunjevine iz konzerve
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 2 jaja
- 1 dl kisele pavlake
- biber
- so
Priprema:
Odmrznite testo i podelite na dva dela. Ribu ocedite od ulja i izgnječite. Kuvana jaja oljuštite i sitno iseckajte. Pomešajte ribu i jaja, pa dodajte pavlaku i dva žumanceta. Odvojeno umutite penasto belanca, pa ga lagano spojte sa prethodno dobijenom masom. Posolite, pobiberite.
Odmrznutu polovinu testa rastanjite, pa stavite na dno tepsije. Smesu od ribe stavite u sredinu, lepo rasporedite i prekrijte dugom polovinom testa. Površinu izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.
Nakon toga ostavite da se malo prohladi, isecite i uživajte u savršenom ukusu koji se pamti.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!