Ovu pitu su Jugosloveni obožavali: Ukus vraća u detinjstvo, a sprema se brzo i veoma lako
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Ovu pitu su Jugosloveni obožavali: Ukus vraća u detinjstvo, a sprema se brzo i veoma lako

Mnogima dobro poznat miris ponovo može da ispuni vašu kuhinju

Objavljeno: 20:23h

U moru modernih recepata i jela za čiju pripremu je potrebno mnogo toga donosimo vam jedan jednostavan, a zaboravljen recept u kojem su generacije osamdesetih i devedesetih i te kako uživale.

Pita sa tunjevinom se pravi za tili čas, a kad je ispečete znajte da će i komšije, iako nepozvane vrlo brzo pokucati na vaša vrata kako biste zajedno uživali u ukusu koji vraća u detinjstvo.

Ova pita je prosta, lako se i brzo sprema, pa je baš zbog toga bila čest gost na našim trpezama.

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 4 tvrdo kuvana jaja
  • 2 jaja
  • 1 dl kisele pavlake
  • biber
  • so
Pita krompiruša, Pita
foto: Printscreen/youtube/ Kuhajmo zajedno

Priprema:

Odmrznite testo i podelite na dva dela. Ribu ocedite od ulja i izgnječite. Kuvana jaja oljuštite i sitno iseckajte. Pomešajte ribu i jaja, pa dodajte pavlaku i dva žumanceta. Odvojeno umutite penasto belanca, pa ga lagano spojte sa prethodno dobijenom masom. Posolite, pobiberite.

Odmrznutu polovinu testa rastanjite, pa stavite na dno tepsije. Smesu od ribe stavite u sredinu, lepo rasporedite i prekrijte dugom polovinom testa. Površinu izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.

Nakon toga ostavite da se malo prohladi, isecite i uživajte u savršenom ukusu koji se pamti.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.