oduševićete se
Ova svilena pita nastala je 50. godina prošlog veka, a sa razlogom je jedna od najboljih: Nema joj ravne po ukusu
U nastavku pročitajte način pripreme
Ova pita nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.
Ali je dobila naziv francuska svilena pita.
U nastavku pročitajte način pripreme:
SASTOJCI
za testo:
25 komada keksa
60 g neslanog putera
Za nadev:
1/4 šolje kukuruznog brašna
2/3 šolje šećera
prstohvat soli
2 šolje mleka
1 šolja kreme
4 žumanceta
30 g neslanog putera
1 kašičica ekstrakta vanile
150 g čokolade
75 g mlečne čokolade
Još:
1,5 šolja slatke pavlake
2 kašike šećera
pola kašičice ekstrakta vanile
čokolada
Priprema
Keks izblendajte pa dodajte otopljen puter i sjedinite. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pokrijte drugim pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, a u drugoj pomešajte mleko, neutralnu pavlaku i žumanca. Mokre sastojke sjedinite sa suvim, pa kuvajte uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu, puter i vanilu pa mešajte dok se smesa ne postane kompaktna. Vruć fil sipajte preko podloge od keksa. Pokrijte papirom i ostavite 2 sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatim ostavite još 12 sati u frižideru. U jednoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom. Sipajte preko fila i dekorišite poslasticu rendanom čokoladom. Bon appetit!
(Espreso/Trpeza alo/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!