pažnja
Kada čujete koliko je lekovit ukiseljeni luk u tegli, ješćete ga do iznemoglosti: Evo kako da vam popravi zdravlje!
Mariniranjem, crveni luk ne gubi svoje hranljive materije, a dobija i dodatne benefite od sirćeta i začina.
Crveni luk je poznat po svojim brojnim zdravstvenim prednostima. Sadrži antioksidanse, vitamine (poput vitamina C) i minerale koji podržavaju imunološki sistem, a istovremeno poboljšavaju probavu.
Brzo ukiseljeni crveni luk koriste mnogi restorani kao tajni začin kako bi poboljšali ukus raznim jelima kao što su sendviči, burgeri, salate, takosi, riba.
Ovaj dodatak jelima je ukusan, super lagan, brzo se pravi i može da traje danima u frižideru.
Ukiseljeni luk servirajte kao neizostavani prilog uz pečeno meso, dodajte raznovrsnim salatama ili njegovu prelepu boju iskoristite za dekoraciju jela.
Potrebno:
1 crveni luk srednji
1-2 čena belog luka
1/2 kašičice bibera u zrnu
3 kašike šećera
1 kašičica morske soli
120ml jabukovo sirće
240 ml vode
Način pripreme:
Crveni luk iseći na tanke kolutove, razdvojte ih.
U činiju sipati toplu vodu, sirće, šećer, so.
Mešati kašikom dok se so i šećer potuno ne rastope.
Iseckani luk staviti u pripremljenu teglicu zajedno sa biberom, možete dodati drugo začinsko bilje kao što je lorber, ljuta paprika, ruzamarin.
Luk preliti pripremljenim sirćetom.
Teglicu zatvoriti i odložiti u frižider ili na hladno mesto da odstoji preko noći, mada ga možete koristiti već posle 1-2 sata stajanja.
Probajte ovaj recept sa rotkvicama ili možda đumbirom.
(Espreso/danas/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!