Medicinska sestra iznela frapantne tvrdnje o umirućim ljudima: Znali su da na ovaj datum umiru, evo i kako!
Medicinska sestra, Foto: Prinstcreen/Youtube/HOSPICE NURSE JULIE/

šok

Medicinska sestra iznela frapantne tvrdnje o umirućim ljudima: Znali su da na ovaj datum umiru, evo i kako!

Džuli je ispričala da su je neki slučajevi potpuno zbunili i da za njih ne može da nađe objašnjenje

Objavljeno:

Medicinska sestra Džuli Mekfeden stekla je veliki broj pratilaca na društvenim mrežama zbog svojih iskrenih razgovora o svakodnevnim susretima sa smrću svojih pacijenata. Uprkos tome, ona priznaje da postoje aspekti smrti za koje nemaju odgovor čak i oni koji se s njom redovno suočavaju.

U razgovoru sa hirurgom NHS-a i kolegom dr Karanom Rajanom, u njegovom podkastu "Dr Karan Explores", Džuli je ispričala da su je neki slučajevi potpuno zbunili i da za njih ne može da nađe objašnjenje, piše Express.

"Malo - malo vidim nekoga ko u suštini bira kada će umreti", rekla je ona.

"Umreću posle ovog datuma' ili 'Sačekaću venčanje svoje ćerke. Bukvalno sam imala pacijenta koji je rekao "Umirem večeras" i onda je preminuo, iako pre toga nije aktivno umirao", dodala je.

Na pitanje dr Karana šta bi moglo da se dogodi u tim slučajevima, Džuli je priznala:

„Nemam pojma. Ništa nisu uzeli. Nisam mogla da verujem. Kako je to moguće?"

Takođe, zbunili su je izveštaji o pacijentima koji primećuju preminule voljene osobe, pa čak i kućne ljubimce pre njihove smrti, ne onako kako to prikazuje film, sa dramatičnim ishodom na pragu smrti, već obično oko tri nedelje ranije, otkriva Džuli.

"Ti ljudi koji vide mrtve su veoma orijentisani. Nisu kao drogirani i na ivici smrti. Oni hodaju, pričaju i vide stvari koje mi ne vidimo", objasnila je.

Medicinska sestra je primetila da te posete pre smrti uvek uključuju drage osobe koje umirući rado ponovo sretnu. Iako je ovaj fenomen često posmatrala da bi se prisetila jedinstvenog slučaja, te interakcije ne promiču. Oslanjajući se na svoje iskustvo od intenzivne nege do hospicijuma, gde je svedočila mirnom odlasku bez medicinske intervencije, Džuli je bila toliko inspirisana mirnom prirodom smrti da je započela onllajn projekat, koji je rezultirao njenom publikacijom pod nazivom "Nemaš čega da se plašiš".

"Kad sam videla prvu smrt u hospicijumu, dosta manje sam se plašila smrti jer sam videla kako je lakše da ne učinite ništa i dozvolite telu da jednostavno prirodno umre. Ako samo malo dopustite telu da bude vodič, ono će početi da vodi telo", zaključila je

02:17

KORISTE LEK ZA DIJABETES DA BI MRŠAVILI, PACIJENTI OSTAJU BEZ TERAPIJE Bojana Marković: Nekoga ovo može da košta i života

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.