Znate li šta ćete da spremate za nedeljni ručak? Recept zlata vredan, domaćice će slaviti koliko je lako i ukusno
Foto: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Profimedia

RECEPT

Znate li šta ćete da spremate za nedeljni ručak? Recept zlata vredan, domaćice će slaviti koliko je lako i ukusno

Da li volite piletinu?

Objavljeno:

Došlo je vreme da se pravi nedeljni ručak! Svaka domaćica ima verovatno problem sa odgovorom ukućana na pitanje „Šta želite danas za ručak“? i ne dobije odgovor.

Mi smo rešili da pomognemo našim domaćicama, te smo za njih izdvojili jedan dobar recept.

Piletina i pečurke su savršena kombinacija, a vi pogledajte pažljivo ovaj recept.

SASTOJCI:

900gr Pileće belo meso

100gr Brašno

500ml Pavlaka za kuvanje

300ml Voda

1kom Kockica pileće supe

300ml Ulje

1kom Glavica crnog luka

300gr Šampinjoni

5gr So

5gr Crvena slatka paprika

200gr Pirinač

300gr Testenina

Pasta, Alfredo pasta, Testenina, Piletina
foto: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Profimedia

PRIPREMA:

Isečete belo pileće meso na kockice, uvaljate u brašno i na malo ulja propržite nekih 5,6 minuta.

Sos se sprema u istom tiganju tako što se prodinsta kratko sitno seckani luk, dodaju se šampionjoni i sve to se dinsta 5min.

Kockicu za supu rastvorite u vodi i pavlaci i nalijte preko šampinjona. Krčkajte sve to još nekih 5 min uz dodatak začina po želji.

Spremljeno meso dodajte u sos.

Obarite pirinač i testeninu i služite sa piletinom umesto hleba.

Prijatno!

Bonus video:

00:37

Poplave u BiH

(Espreso/M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.