recept
Pikantna lovačka salata se savršeno slaže uz svako jelo: Tegla puna ukusnih povrćki po receptu starih domaćica
Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.
Lovačka salata je pikantna salata koja se obično priprema od svežeg povrća, a zatim se konzervira u teglama za kasniju upotrebu. Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.
Lovačka salata je vrlo jednostavna za pripremu, a u nastavku pogledajte recept:
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprike
- 4 glavice luka
- 1 cela glavica belog luka
- 500 g šargarepe
- peršun
- 100 g šećera
- 100 g soli
- 100 ml sirćeta
- 100 ml ulja
- 2 lovorova lista
Priprema:
Iseckajte luk i sipajte u šerpu.
Paradajz ispasirajte u blenderu ili secku, pa sipajte u šerpu sa lukom i kuvajte oko pola sata, uz povremeno mešanje.
Papriku isecite na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove.
U dinstan luk i paradajz dodajte šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešajte i kuvajte oko sat, sat i po uz povremeno mešanje.
Dodajte sitno iseckan peršun, promešajte i hermetički punite tegle.
Lovačka salata jako lepo ide uz meso, a možete je jesti i uz sir, proju ili drugo jelo po želji. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Danas/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!