Pikantna lovačka salata se savršeno slaže uz svako jelo: Tegla puna ukusnih povrćki po receptu starih domaćica
Lovačka salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

recept

Pikantna lovačka salata se savršeno slaže uz svako jelo: Tegla puna ukusnih povrćki po receptu starih domaćica

Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.

Objavljeno:

Lovačka salata je pikantna salata koja se obično priprema od svežeg povrća, a zatim se konzervira u teglama za kasniju upotrebu. Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.

Lovačka salata je vrlo jednostavna za pripremu, a u nastavku pogledajte recept:

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cela glavica belog luka
  • 500 g šargarepe
  • peršun
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 lovorova lista
Lovačka salata
Lovačka salatafoto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

Priprema:

Iseckajte luk i sipajte u šerpu.

Paradajz ispasirajte u blenderu ili secku, pa sipajte u šerpu sa lukom i kuvajte oko pola sata, uz povremeno mešanje.

Papriku isecite na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove.

U dinstan luk i paradajz dodajte šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešajte i kuvajte oko sat, sat i po uz povremeno mešanje.

Dodajte sitno iseckan peršun, promešajte i hermetički punite tegle.

Lovačka salata jako lepo ide uz meso, a možete je jesti i uz sir, proju ili drugo jelo po želji. Prijatno!

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Danas/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.