SVEČANI RUČAK ZA CELU PORODICU
Najsočniji punjeni bataci po bakinom receptu: Miris će namamiti i komšije, a svaki zalogaj se topi u ustima
Sočno punjeni bataci čiji se miris širi i oseća na daljinu
Tražite ideju za svečani ručak ili večeru? Naši punjeni bataci će biti pravi hit! Sočno meso, marinirano u mešavini začina, i punjeno ukusnim filom, osiguraće nezaboravan ukus.
Poslužite ih uz omiljeni prilog i uživajte u ovom kulinarskom remek-delo.
Evo kako ide bakin recept za punjene batake:
Potrebno je:
3 bastaka
1 praziluk manji
1 kesa mariniranih šampinjona
3 čema belog luka
1 kašika soja sosa
1 kašičica meda
malo suvog začina ml biber
ulje
4 listića kulena
Priprema:
Batacima odvojiti kosti pa ih izlupati izmedju filije. u tiganju propržiti seckan praziluk ili luk, dodati seckan kulen i na kraju šampinjone mariniranje,
Ubaciti suvi začin ml bibera seckan beli luk. Skloniti sa vatre. U manju činiju izdrobiti 3 čena belog luka dodati 1 kašiku vode i dobro izgnječiti pa procediti.
U procedjenu vodu, U luk dodati 1 kašičicu ml paprike, 1 kašiku začina za piletinu, kašiku soja sosa. malu kašicicu meda ulje i sve izmešati. Meso posoliti pa premazati tom marinadim.
Na dvo svakog bataka ubaciti po kašiku prženog praziluka i kulena saviti malo sa strane i uviti u rolat meso, pleh obložiti pek papirom premazati uljem i staviti rolate mesa da se peku. Peći na 220 stepeni C pokriveno 30 minuta folijom a zati otkriti i ppeći još 30 minuta otkriveno, vrhunsko!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!