otkrio svima
Ovaj svadbarski kupus se jede u domu Darka Lazića: Tradicionalnije pripreme od OVE nema, pevač otkrio caku
On voli da sprema specijalitete poput turšije, ćufti, musake i pasulja, ali najviše svadbarski kupus.
Pevač Darko Lazić gaji veliku ljubav prema kuvanju, a sada je podelio i jedan od omiljenih recepata.
On voli da sprema specijalitete poput turšije, ćufti, musake i pasulja, ali najviše svadbarski kupus.
U nastavku vam donosimo i recept za njega.
POTREBNI SASTOJCI
- 2 glavice kiselog ili slatkog kupusa
- Svinjski vrat (proizvoljna količina) - Slanina (proizvoljna količina) - Suva rebra (proizvoljna količina) - 2 glavice crnog luka - So, biber u zrnu, crvena mlevena paprika, lovorov list
NAČIN PRIPREME
1. Priprema sastojaka: Na početku, iseckajte crni luk na sitno, a svinjski vrat i slaninu na kockice.
2. Prženje: U zemljanoj posudi zagrejte malo ulja, pa dodajte iseckanu slaninu i crni luk. Pržite dok luk ne postane staklast.
Svadbarski kupus / Izvor: Instagram printscreen/darkolazicofficial
3. Dodavanje mesa: Zatim dodajte svinjski vrat i suva rebra, pa pržite dok meso ne dobije zlatnu boju.
4. Dodavanje kupusa: U posudu stavite iseckani kupus (kiselog ili slatkog, prema vašem ukusu) i sve dobro promešajte.
5. Začini: Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte crvenu mlevenu papriku i lovorov list. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
6. Kuvanje: Pokrijte posudu i kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući, dok kupus ne omekša i arome se prožmu.
7. Serviranje: Kada je svadbarski kupus gotov, servirajte ga toplo, uz domaći hleb ili neku drugu prilogu po izboru.
(Espreso/srbija danas/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!