TOPE SE
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
Navikli smo na starinske urmašice natopljene preukusnim sirupom, ali postoji još jedan vrhunski recept za ovu poslasticu.
Ukus je još bolji, a reklo bi se da je ova verzija dosta ekonomičnija jer će vam ispasti više kompaktnijih komada, odnosno, kolačića zvanih urmašice.
Sastojci:
Za sirup:
- 8 šoljica šećera
- 9 šoljica vode
- 1 vanilin šećer
- 1 parče limuna
Za kolač:
- 1 jaje
- 1 šoljica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 250 g mlevenog keksa
- 3 šoljice brašna
Recept za urmašice sa mlevenim keksom:
Za kolač urmašice prvo napravite preliv tako što ćete u šerpu da sipate šećer, vodu, vanilin šećer i parče limuna. Promešajte i pustite da prokuva. Kada prokuva, kuvajte još 5 minuta pa ostavite da se ohladi. Za testo u posudu sipajte jaja, šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte.
Sipajte u smesu ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku pa promešajte. Dodajte mleveni keks i opet dobro izmešajte. Nakon toga sipajte i brašno i izmešajte kašikom. Od dobijenog testa otkidajte loptice i oblikujte, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Poređajte ih na pleh koji ste prethodno nauljili.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vruće urmašice prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Pokrijte ih i nakon 15 minuta prelijte drugom polovinom sirupa. Ponovo ih prekrijte i ostavite da se ohlade. Nakon toga servirajte
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!