prijatno
Kremast i ukusan ručak bez muke: Nema bržeg načina da oduševite celu porodicu, uživaćete u svakom zalogaju
Uživaćete u svakom zalogaju
Pesto pasta na jedinstven način spaja aromatični zelen sos, koji se tradicionalno pravi od maslinovog ulja, belog luka, bosiljka, pinjola i tvrdog sira, i testeninu. Ujedno, nema bržeg načina da napravite ukusan ručak i oduševite celu porodicu.
Pesto pasta
Potrebno je:
- 400g testenine po izboru
- 2 šolje svežeg bosiljka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/3 šolje pinjola
- 1/2 šolje parmezana, narendanog
- 2 čena belog luka
- So i biber po ukusu
- Sok od pola limuna (opciono)
Priprema:
Kuvanje testenine: U velikom loncu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju dok ne postane al dente. Procedite i ostavite sa strane.
Priprema pesto sosa: U blenderu ili secku pomešajte bosiljak, pinjole, parmezan, beli luk, so i biber. Dok blendate, polako dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Po želji, dodajte sok od limuna za dodatnu svežinu.
Mešanje: U velikoj posudi pomešajte skuvanu testeninu sa pestom dok se ravnomerno ne obloži.
Serviranje: Poslužite odmah, po želji pospite dodatnim parmezanom i svežim bosiljkom.
Bonus video:
(Espreso/Žena/Iris Krdžić/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!