Starinski recept za pravi mađarski gulaš: Pikantni ručak sa tajnim sastojkom oduševiće sva vaša čula
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/herzhaftundlecker

PRSTE DA POLIŽEŠ

Starinski recept za pravi mađarski gulaš: Pikantni ručak sa tajnim sastojkom oduševiće sva vaša čula

Starinski recept za pravi mađarski gulaš – svaki zalogaj se prosto topi u ustima, a tajna je jedan poseban sastojak.

Objavljeno:

Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan. Ovaj put isprobajte provereni, starinski recept.

Ako ste u dilemi šta da pripremite danas, predlažem da to bude mađarski gulaš – pravo, domaće uživanje u svakom zalogaju.

Sastojci:

– 1 kg goveđeg mesa – 4 glavice crnog luka – 3 kašike slatke mlevene paprike – pola kašike ljute mlevene paprike – so – biber – 500 grama krompira – pola litre paradajz sosa – goveđi bujon

Gulaš
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

Priprema:

1. Četiri srednje glavice luka iseckajte i izdinstajte sa dve otopljene kašike masti, a kada luk omekša dodajte tri pune kašike slatke mlevene paprike i polovinu kašike ljute mlevene paprike (količinu ljute paprike prilagodite svom ukusu,)i dinstajte na laganijoj vatri nekoliko minuta dok paprika dobro ne pusti aromu. Ovaj korak je ključan jer je suština dobrog mađarkog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini. Takođe obratite pažnju da papriku przite na veoma niskoj temperaturi jer vrlo brzo može da zagori.

2. Nakon što se sjedinili papriku i luk dodajte goveđe meso i dobro sve promešajte, a zatim pržite meso par minuta. Nakon toga dodajte na kockice iseckan krompir, promešajte, dodajte so i biber po ukusu pola litra goveđe supe i pola litra paradajz sosa.

3. Jelo kuvajte oko 2h na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje supe. Ali nemojte dodavati previše supe jer je ključno da višak tečnosti ispari i da gulaš postane gust sam od sebe i od krompira Pravi gulaš se nikada ne zgušnjava sa brašnom.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/Krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.