Stare domaćice redovno dodaju ovaj tajni sastojak u ajvar: Daje mu poseban šmek, a ukus nikad bolji
Ajvar, Foto: Bakina kuhinja

nema mu ravnog

Stare domaćice redovno dodaju ovaj tajni sastojak u ajvar: Daje mu poseban šmek, a ukus nikad bolji

Jedan sastojak može značajno poboljšati ukus ajvara

Objavljeno:

Zimska je sezona, a to znači samo jedno – ulicama se širi predivni miris pečene paprike. Svaka domaćica ima svoju nadogradnju tradicionalnog recepta za ajvar, a mi vam donosimo tajni dodatak koji dokazano poboljšava ukus. Reč je o renu, prenosi City Magazine.

Sastojci

– 3 kilograma crvene paprike

– 300 grama rena

– 3 decilitra ulja

– 1 decilitar alkoholnog sirćeta

– kašika soli

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih staviti u veću šerpu i kuvati dok smesa ne postane gusta.

Posolite i dodajte ulje i kuvajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promešajte.

Ajvar sipati u zagrejane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, pokrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar pre konzumacije treba držati na suvom mestu najmanje 24 sata.

Bonus video:

02:53

PRAVI LESKOVAČKI AJVAR SPREMA SE SAMO OD OVE VRSTE PAPRIKE! Jedan od četiri sertifikovana proizvođača otkriva TAJNE CRVENOG BLAGA

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.