prijatno
Najmekša pogača koju ste probali: Topi se u ustima, recept nikad jednostavniji, a ove sastojke već imate u kuhinji
Recept koji će vas oduševiti
Ova pogača je odlično rešenje za doručak.
Sastojci:
200 ml mleka
200 ml vode
200 g putera
110 ml ulja
dva jajeta
jedna kašičica soli
dve kesice praška za pecivo
720 g brašna
U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.
Bonus video:
(Espreso/Republika/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!