fantastičan
Ovako to rade Rusi: Najbrži način pravljenja kiselog kupusa do sad, za bure nikad nisu ni čuli
Treći dan kupus će početi da kiseliti, a gasovi se više neće stvarati.
Bilo da ga volite u glavicama ili ribanac, kiseli kupus je neizostavan zimi.
U nastavku vam donosimo recept za kiseli kupus na ruski način.
Potrebno je:
kupus 2-3 kg za jednu staklenu teglu od 3 litre
šargarepa 2 komada
so 4 kašike
semenke mirođije
lovorov list 2 komada
biber po želji
Priprema:
Operite kupus i šargarepu, naribajte kao za salatu, pa ravnomerno pomešajte.
Dodajte po želji lovorov list, semnke mirođije i biber i ponovo sve promešajte.
Napunite teglu smesom od povrća i začina koju ste pripremili.
U odgovarajuću staklenu posudu uspite 2l hladne vode u koju ćete dodati 4 kašike soli (po želji možete dodati i šećer), dobro promešajte, pa kad se so otopi izlijte po kupusu - sav kupus treba da bude mokar.
Stavite poklopac i pritisnite s nečim (npr. tegla puna vode).
Drugi dan varjačom probodite rupe kako bi izašli gasovi, odnosno kako ukus ne bi bio gorak.
Treći dan kupus će početi da kiseliti, a gasovi se više neće stvarati.
(Espreso/blic žena/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!