Ovako to rade Rusi: Najbrži način pravljenja kiselog kupusa do sad, za bure nikad nisu ni čuli
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

fantastičan

Ovako to rade Rusi: Najbrži način pravljenja kiselog kupusa do sad, za bure nikad nisu ni čuli

Treći dan kupus će početi da kiseliti, a gasovi se više neće stvarati.

Objavljeno: 09:34h

Bilo da ga volite u glavicama ili ribanac, kiseli kupus je neizostavan zimi.

U nastavku vam donosimo recept za kiseli kupus na ruski način.

Potrebno je:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

kupus 2-3 kg za jednu staklenu teglu od 3 litre

šargarepa 2 komada

so 4 kašike

semenke mirođije

lovorov list 2 komada

biber po želji

Priprema:

Operite kupus i šargarepu, naribajte kao za salatu, pa ravnomerno pomešajte.

Dodajte po želji lovorov list, semnke mirođije i biber i ponovo sve promešajte.

Napunite teglu smesom od povrća i začina koju ste pripremili.

U odgovarajuću staklenu posudu uspite 2l hladne vode u koju ćete dodati 4 kašike soli (po želji možete dodati i šećer), dobro promešajte, pa kad se so otopi izlijte po kupusu - sav kupus treba da bude mokar.

Stavite poklopac i pritisnite s nečim (npr. tegla puna vode).

Drugi dan varjačom probodite rupe kako bi izašli gasovi, odnosno kako ukus ne bi bio gorak.

Treći dan kupus će početi da kiseliti, a gasovi se više neće stvarati.

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso/blic žena/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.