Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Foto: Profimedia

bomba!

Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti

Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar

Objavljeno:

Obožavate pinđur, a ne znate kako se pravi?

Ovo je najlakši, najukusniji i najlepši recept za domaći pinđur, a verujemo da ćete moći iz prvog puta da ga napravite.

Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar.

Hilandarski pinđur, Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

Sastojci:

paradajz šljivar 6 kg

paprika somborka ili babura crvena 12 kg

vinsko sirće 4 dl

ulje 6 dl

šećer 6 kašika

so 6 kašika

peršun 1 vezica

Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Paradajz šljivar nema mnogo tečnosti, pa je zato najpogodniji. Na vrh zarezati nožem krstić, potopiti u vrelu vodu, držati minut, pa potopiti u hladnu vodu i držati 30 sekundi, ocediti i oguliti. Samleti paradajz. Papriku očistiti od drščice i semena, iseći na filete i obariti da bude mekana. Ocediti dobro od vode i samleti na mašini za meso na najsitnije rupice.

Mleveni paradajz i ulje kuvati 30 minuta, dodati mlevenu papriku, sirće, so, šećer, mleveni beli luk i peršun.

Kuvati oko jedan sat, uz stalno mešanje da bude gusto. Toplo sipati u tople tegle i zatvoriti. Pokriti i ušuškati tegle stolnjakom i ostaviti da se ohlade. Od ove količine paprike i paradajza ispadne 10 tegli od 720 ml.

Bonus video:

01:32

Danica Crnogorčević oduševila prisutne u Sremskoj Mitrovici

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.