recept
Davićete se u najboljoj pasti na svetu: Najlakše se pravi, a sve sastojke imate, domaćice u jednom samo greše
Espreso portal vam donosi najbrži, najlakši i najukusniji recept
Autentična pasta Alfredo se priprema veoma jednostavno i podrazumeva samo 3 sastojka - sveže rendani parmezan, puter i pasta.
Međutim, kako je vreme prolazilo menjali su se i neki sastojci. Sada je najpoznatija Alfredo pasta sa piletinom.
Espreso portal vam donosi najbrži, najlakši i najukusniji recept za ovo jednostavno, ali veoma ukusno jelo!
Sastojci za Alfredo pastu:
400 g testenine, talatelje
600 g pilećih grudi
1 kašika putera ili margarina
origano, bosiljak, peršun
parmezan
so i biber
Za sos:
2 kašike putera ili margarina
4 čena belog luka
3 kašike brašna
450 ml mleka
origano, bosiljak
parmezan
so i biber
Priprema paste:
Na samom početku skuvajte pastu.
Istopite puter i dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sve to zajedno kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova.
U jednom sve domaćice greše - prave sos u odvojenoj posudi.
Ono što je bitno je da u istom tiganju pravite sos za pastu.
Stavite opet puter pa dodajte usitnjen beli luk. Kuvajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko postepeno uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.
Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.
Sipajte sos preko skuvane paste, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom i uživajte u ovom neverovatnom jelu.
Bonus video:
(Espreso / M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!