Da li i vi ovako pravite kajganu? Kladimo se da u jednom grešite, doručkujte danas kao čovek uz najlakši recept
Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

recept

Da li i vi ovako pravite kajganu? Kladimo se da u jednom grešite, doručkujte danas kao čovek uz najlakši recept

Kajgana je jedno od najlepših i najbržih jela, a u jendom sastojku grešite

Objavljeno:

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rešenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i izgnječiti kašikom dok ne dobijete penastu smesu, pa ispeći na laganoj vatri.

Možete je napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i bibera, ili dodati začine poput bosiljka ili povećati kremoznost dodavanjem kašičice neke vrste izrendanog sira, donosi britanski Express.

Najbolja kajgana je kremasta, nežna i izvrsnog ukusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vreme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani kašičicu majoneza. Učiniće je izuzetno kremastom i dodati bogat ukus. Evo recepta:

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/okamoto.yukako

Sastojci:

Jedna kašika kvalitetnog majoneza Dva-tri jajeta Vrlo malo mleka So i biber po želji Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja

Priprema:

Izlupajte jaja s malo mleka u činiji. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi pre nego što dodate puter. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.

Prelijte jaja u tiganj i počnite da mešate kašikom, kako se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja zgušnjavaju, pa prr nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.

Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu.

Bonus video:

01:38:34

NI PET NI ŠEST 09.09.2024

(Espreso / Najžena/ Prenela:M.S.))


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.