Zašto pas neće napolje kad je kiša? Ne vucite povodac, to je najgore što možete da uradite, ovo je pravi razlog
Ovo morate da znate..., Foto: Profimedia

morate znati

Zašto pas neće napolje kad je kiša? Ne vucite povodac, to je najgore što možete da uradite, ovo je pravi razlog

. Evo šta bi trebalo da uradite u tom slučaju!

Objavljeno:

Mnogi psi ne žele da krenu napolje kad je kiša. Evo šta bi trebalo da uradite u tom slučaju!

Šetnja psa je deo svakodnevnih rituala kućnog ljubimca i njegovog vlasnika. Daje vam priliku da ojačate vezu sa svojim ljubimcem kroz različite vrste aktivnosti na otvorenom. Ipak, postoje situacije u kojima izlazak napolje postaje stresan. Jedna od njih su padavine - što su intenzivnije, to je veća nevoljnost ljubimca da napusti kuću.

Postoji li način da prošetate svog psa po kiši, a da se vaš ljubimac ne buni ili bude obeshrabren? Na sreću, da. Predstavljamo neke proverene i delotvorne trikove koji će vam olakšati odlazak u svakodnevne šetnje, bez obzira na vremenske prilike. Pogledajte kako da se nosite sa svojim ljubimcem tokom kiše i koja dodatna oprema može da bude korisna.

Američki eskimski pas, Pas, Beli pas, Kuca, Kuče
foto: Profimedia

Da li svaki pas mora da voli kišu?

Nijedan vlasnik ne treba da bude ubeđen da različiti psi imaju različite karaktere. Ipak, mnogi ljudi i dalje misle da svaki pas voli vodu. U ovome ima zrno istine - naši četvoronožni saputnici obično uživaju u prilici da se prskaju u bari i zabavljaju na plaži. Ipak, ovo nije pravilo. Mnogi kućni ljubimci nerado pokvase čak i jednu od svojih šapa.

Ako primetite da vaš ljubimac pokušava da izbegava vodu i da ga je teško izvesti u šetnju po kiši, obratite pažnju na njegovo ponašanje. Možda je razlog ovakvog stanja strah. Važno je da prvo poradite na njihovom ponašanju i postepeno prevaziđete strah od kontakta sa vodom. Budite strpljivi sa tim procesom. Terati psa da hoda tokom pljuska nije dobro rešenje.

Izaberite pogodno mesto za šetnju

Čak i ako vaš ljubimac voli vodu, šetanje psa po kiši nije najprijatnije iskustvo. Lagana letnja kišica može da donese olakšanje tokom vrelog dana, ali jesenji pljuskovi definitivno nisu pogodni za duže šetnje. Zato, zapamtite da je celo putovanje zamorno za psa, isto koliko i za vas. Usredsredite se na izbor pravog mesta, onog gde vaš ljubimac može brzo i u pogodnim uslovima da zadovolji svoje potrebe. Uverite se da se izabrano mesto:

  • nalazi na maloj udaljenosti od kuće - pas nerado ide u duže šetnje po nepovoljnom vremenu.
  • nije bilo previše vlažno - što su lokve manje, to bolje.
  • pruža zaštitu od kiše - npr. staze u parku, šumi ili područjima između zgrada biće savršene, jer će pružiti delimičnu zaštitu od padavina.

Obavezno ga opremite kišnim mantilom

Bez obzira na to da li je vaš kraj pogodno mesto za šetnju psa po kiši
Bez obzira na to da li je vaš kraj pogodno mesto za šetnju psa po kišifoto: Profimedia

Bez obzira na to da li je vaš kraj pogodno mesto za šetnju psa po kiši, možete da kupite odgovarajuću opremu koja će izlazak sa vašim ljubimcem po lošem vremenu učiniti lakšim i prijatnijim. Osnova opreme za pse u slučaju kiše su kabanice. Zašto toliko stručnjaka preporučuje ovo rešenje? Odeća ove vrste:

  • je vodootporna - pas dobija udobne uslove tokom šetnje, a vi imate manje posla kada se vratite kući jer ne morate da sušite i češljate krzno.
  • podstiče vas da izađete bez obzira na vremenske prilike - čak i kada vaš ljubimac izbegava vodu i ne želi da se pokvasi.
  • lako se oblači - mnoge od njih imaju rupu za povodac, tako da ne morate da skidate pojas da biste stavili kabanicu na svog psa.
  • korisna je tokom cele godine - u toplijim mesecima može da se stavi direktno na krzno, a u hladnijim mesecima ispod njih možete da stavite džemper ili jaknu.

Bonus video:

01:12

RODITELJI SU KRIVI ZA VUČJAKA KOJI JE ISKASAPIO LICE DEVOJČICI? Stručnjak analizira: Ostavili su dete samo, pas je imao okidač!

(Espreso / Mondo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.