recept
Najmirisnija proja sa sirom, lukom i tikvicama: Ukusna i dijetalna nestaće ceo pleh za tili čas - oduševićete se
Napravite nešto drugačiju verziju proje sa sirom, lukom i tikvicama. Ukućani će je obožavati!
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 200 g sira (mladi sir ili feta)
- 1 srednja tikvica (oko 200 g)
- 1 glavica crnog luka
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- So i biber po ukusu
Recept za proju sa sirom, lukom i tikvicama:
Priprema povrća: Tikvicu operite, narendajte na krupnije rende, posolite i ostavite da odstoji 10-ak minuta da pusti vodu. Nakon toga, dobro je iscedite. Luk sitno naseckajte i kratko propržite na malo ulja dok ne postane staklast.
Priprema smese: Za pripremu proje sa tikvicama, u posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dok se sve lepo ne sjedini. Postepeno dodajte brašno u smesu sa jajima, pa dobro sjedinite. U smesu dodajte isceđene tikvice, proprženi luk, izmrvljen sir, so i biber. Sve dobro promešajte.
Pečenje: Rernu zagrejte na 200°C. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje ili podmazan uljem. Pecite proju oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju i čačkalica izađe suva kad je probodete.
Služenje: Kada je proje pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Služite toplo ili hladno uz jogurt ili kiselo mleko.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!