recept
Starinski recept za pravi turski puding: Gotov je za 15 minuta, mekan kao duša
Jeste li ikada probali keskul? Ovaj brzi turski puding spreman je za samo 15 minuta!
Keškul je klasični turski desert koji možete pripremiti za samo 15 minuta, a većinu sastojaka sigurno već imate u svom domu. Postoji mnogo različitih varijacija ovog kremastog mliječnog deserta, a mi vam donosimo recept sa dodatkom kokosa.
Sastojci:
– 600 mililitara mleka – 50 grama brašna – 50 grama šećera – tri kesice vanilin šećera – 50 grama kokosa – dva žumanca – 30 grama putera – za dekoraciju: pistaći, bademi ili kokos
U šerpu stavite 400 mililitara mleka, dodajte obe vrste šećera i kokos, pa kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. Ostatak mleka sipajte u jednu posudu, pa dodajte žumanca i brašno.
Mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica, zatim je ulijte u šerpu sa mlekom, šećerom i kokosom. Sve vreme mešajte žicom.
Kuvajte nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne, pa skinite s vatre i odmah dodajte puter. Mešajte dok se puter potpuno ne otopi.
Vruću smesu rasporedite u četiri manje posude, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, stavite desert u frižider da se stisne.
Kada budete servirali, možete dekorisati kokosom, bademima ili mlevenim pistaćima.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!