Starinski recept za pravi turski puding: Gotov je za 15 minuta, mekan kao duša
Puding, Foto: Printscreen/Youtube/ Super recepti

recept

Starinski recept za pravi turski puding: Gotov je za 15 minuta, mekan kao duša

Jeste li ikada probali keskul? Ovaj brzi turski puding spreman je za samo 15 minuta!

Objavljeno:

Keškul je klasični turski desert koji možete pripremiti za samo 15 minuta, a većinu sastojaka sigurno već imate u svom domu. Postoji mnogo različitih varijacija ovog kremastog mliječnog deserta, a mi vam donosimo recept sa dodatkom kokosa.

Sastojci:

– 600 mililitara mleka – 50 grama brašna – 50 grama šećera – tri kesice vanilin šećera – 50 grama kokosa – dva žumanca – 30 grama putera – za dekoraciju: pistaći, bademi ili kokos

Puding na turski način, Puding
foto: Printscreen/Youtube/ Super recepti

U šerpu stavite 400 mililitara mleka, dodajte obe vrste šećera i kokos, pa kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. Ostatak mleka sipajte u jednu posudu, pa dodajte žumanca i brašno.

Mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica, zatim je ulijte u šerpu sa mlekom, šećerom i kokosom. Sve vreme mešajte žicom.

Kuvajte nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne, pa skinite s vatre i odmah dodajte puter. Mešajte dok se puter potpuno ne otopi.

Vruću smesu rasporedite u četiri manje posude, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, stavite desert u frižider da se stisne.

Kada budete servirali, možete dekorisati kokosom, bademima ili mlevenim pistaćima.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.