Da li ste nekad probali sočne krofne iz rerne? Savršeno čokoladne i meke kao duša, zaljubićete se na prvi ukus
Sočne krofne iz rerne, Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

recept

Da li ste nekad probali sočne krofne iz rerne? Savršeno čokoladne i meke kao duša, zaljubićete se na prvi ukus

Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko

Objavljeno:

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 1/3 kašike soli
  • 200 ml toplog mleka
  • jedan vanilin šećer
  • 2 žumanca
  • 100 g otopljenog maslaca
  • Za punjenje
  • čokoladni namaz
  • za premazivanje
  • žumance
  • za posipanje
  • šećer u prahu
Oduševićete se, ukus je perfektan
Oduševićete se, ukus je perfektanfoto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kvasac izmrvite u toplom mleku, pa dodajte kašičicu šećera. Ostavite da naraste. U jednu posudu stavute brašno, pa napravite malo udubljenje i dodajte narasli kvasac, šećere, žumance, so i postupno ulivajte tečni deo smese. Polako sve promešajte. Prvo mikserom mutit dok testo ne krene da se odvaja od posude. Zatim ga premesite na radnoj površini.

Ostavite testo sat vremena da odmori. Nadošlo testo premesite, izvaljajte i isecite na 12 delova. Rukom oblikujte male kuglice pa ih, uz pomoć šprica sa nastavkom, napunite čokoladnim namazom. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje, pa svaku malo spljoštite, da dobijete oblik krofne. Zatim ih pokrijte i ostavite da odmaraju 40 minuta. Potom ih premažite žumancetom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene krofne pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Alo trpeza / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.