Novinarka je nedelju dana pila samo vodu od kiselih krastavaca: Rešila je ozbiljan zdravstveni problem
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

sjajno

Novinarka je nedelju dana pila samo vodu od kiselih krastavaca: Rešila je ozbiljan zdravstveni problem

Osim toga, ova voda je bogata antioksidansima i kao fermentisano piće može doprineti zdravlju digestivnog sistema

Objavljeno: 13:59h

Iako pijenje vode od kiselih krastavaca na prvi pogled može zvučati neobično, postoje razlozi zašto mnogi sportisti koriste ovu tečnost nakon intenzivnih vežbi za ublažavanje grčeva u mišićima.

Novinarka Ileana Pol Brone odlučila je da sprovede sopstveni eksperiment i pije ovu vodu sedam dana kako bi videla da li će zaista osetiti njene prednosti. Poznato je da kisela voda pomaže u smanjenju mišićnih grčeva i vraćanju elektrolita, prvenstveno zbog visokog sadržaja natrijuma i kalijuma. Stručnjaci tvrde da je ova tečnost efikasnija za hidrataciju posle treninga u poređenju sa komercijalnim sportskim napitcima, koji često sadrže mnogo šećera.

Osim toga, ova voda je bogata antioksidansima i kao fermentisano piće može doprineti zdravlju digestivnog sistema. Postoje i indikacije da može pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi, kao što je prikazano u studiji objavljenoj u Journal of Diabetes Research. Uzimajući u obzir sve ove moguće prednosti, Ileana je odlučila da testira dejstvo vode iz kiselih krastavaca na sopstvenom telu.

Kiseli krastavci sa sirćetom, Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

1. dan

Ileana priznaje da iako voli kisele krastavce, ideja da pije njihovu vodu nije bila privlačna. Ipak, uspela je da prevaziđe nelagodu i otkrila je da voda nije bila kisela koliko je očekivala, već slanije i intenzivnijeg ukusa.

2. dan

Suočena sa menstrualnim grčevima, Ileana se nadala da će joj voda od kiselih krastavaca pomoći. Do kraja dana, grčevi su se povukli, iako nije bila sigurna da li je to posledica vode ili su nestali sami od sebe.

3. dan

Posle napornog treninga, Ileana nije osetila očekivane grčeve. Bila je iznenađena jer je očekivala bolove zbog intenziteta vežbe, ali ih nije bilo.

4. dan

Četvrtog dana, iako je očekivala grčeve, opet ih nije bilo. Zbog promene rasporeda vodu je pila kasnije nego inače, ali ni to nije uticalo na njeno stanje.

5. dan

Tokom petog dana Ileana je primetila da ni dan posle vežbanja, kada su bolovi obično najizraženiji, nema grčeva. Počela je da sumnja da je ili dolazi u bolju formu, ili da joj voda od kiselog krastavca zaista pomaže.

6. dan

Šestog dana je konačno pila vodu kod kuće. Iako njen dečko, koji ne voli kisele krastavce, nije bio oduševljen njenim izborom pića, primetila je da voda može pozitivno uticati na njen dah, jer je nije odbio kada je pokušala da ga poljubi.

7. dan

Posle nedelju dana eksperimentisanja, Ileana je zaključila da se, iako je uživala u istraživanju, raduje povratku na obične kisele krastavce. Ona smatra da voda od kiselog krastavca zaista može biti korisna za one koji pate od grčeva i preporučuje da je probaju svi koji se suoče sa ovim problemom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.