Žestoka provokacija između Srba i Albanaca u Budvi: Žena na sebe ogrnula dvoglavog orla, pa gorko zažalila (VIDEO)
Provokacija Albanaca sa peškirima, Foto: Printscreen/X/ljubofil

obratite pažnju

Žestoka provokacija između Srba i Albanaca u Budvi: Žena na sebe ogrnula dvoglavog orla, pa gorko zažalila (VIDEO)

Situacija opisana kao tihi rat peškirima

Objavljeno:

Na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, osvanuo je snimak sa plaže Jaz, poznate turističke destinacije za kupanje u blizini Budve, a zbog dva razloga o njemu polemiše i diskutuje većina internet zajednice. Posredi je, kako je gore navedeno, upravo isticanje nacionalne pripadnosti, a, kako neki kažu u komentarima, i svesno provociranje. Jedna žena iz Albanije glavna je akterka pomenute sporne situacije.

Peškiri kao srpske i albanske zastave

Naime, ova žena, koja je centralni deo radnje na plaži, umontana je u peškir koji predstavlja albansku zastavu. I možda bi sve bilo manje upadljivo da na nekoliko suncobrana u blizini nisu bili okačeni peškiri koji izgledaju kao srpska zastava. I upravo zato su mnogi pomoslili i u komentarima napisali da je ova Albanka namerno sebe umotala u peškir sa nacionalnim motivima.

Drugo objašnjnje, koje se pojavljuje u opisu snimka i u komentarima, jeste da je porodica iz Albanije bila 'prinuđena' da napusti plažu jer su srpski turisti istakli vidno svoje peškire u obliku zastave nakon što su videli čime ona 'raspolaže'.

Situacija opisana kao tihi rat peškirima

I to nije bilo sve, čak se plažom orila pesma u kojoj se pominje Srbija, tako da je, kako ističu tviteraši, to još jedan od razloga zbog kog je albanska porodica napustila plažu i popularno kupalište.

Pojedini su ovu nelagodnu situaciju opisali kao "rat zastavama i peškirima", a u komentarima su korisnici mreže "X" bili vrlo podeljeni - dok su jedni opravdavali ovu 'tihu bitku', drugi su osudili ponašanje i jedne i druge strane, te su podsetili da je svako trebalo da gleda svoja posla i radi ono zbopg čega je i došao na plažu - da se kupa i sunča.

00:26

Lepa Brena obučena skočila u more

(Espreso/blic žena/Prenel PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.