Najsočniji pečeni kukuruz iz rerne spreman za 5 minuta: Uz ovakvu pripremu biće ukusniji od onog sa vašara
Pečeni kukuruz, Foto: Printscreen/Youtube/Gquebbqco

mmm, predobro!

Najsočniji pečeni kukuruz iz rerne spreman za 5 minuta: Uz ovakvu pripremu biće ukusniji od onog sa vašara

Kukuruz je jedna od najboljih letnjih namirnica - priprema se brzo i jednostavno, ne predstavlja težak obrok i uživanje je grickati ga u toplim danima

Objavljeno:

I mališani obožavaju kuvani i pečeni kukuruz, a iako smo tradicionalno navikli da ovaj specijalitet jedemo na moru, vašaru ili u šetnji pored reke, možemo ga pripremiti i u udobnosti svog doma i to na vrlo lak način.

Ovog puta donosimo vam recept za pečeni kukuruz iz rerne, oko kog nema puno truda, ali je rezultat spektakularan: sočan, mirisan kukuruz kom niko ne može da odoli. Priprema će vam oduzeti svega nekoliko minuta, dok će veći deo posla da obave rerna i kesa za pečenje!

Potrebni sastojci:

5 kukuruza

50 grama putera

3 čena belog luka

so, biber

Pečeni kukuruz
Pečeni kukuruzfoto: Printscreen/Youtube/Gquebbqco

Priprema:

Prepolovite klipove kukuruza na pola. Ubacite ih u kesu za pečenje, pa dodajte sitne komadiće putera, iseckane čenove belog luka, te so i biber po želji. Čvrsto vežite kesu za pečenje, pa lagano protresite kesu, kako bi se začini i puter ravnomerno raspodelili.

Kesu sa kukuruzom stavite na pleh, pa ubacite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Pecite 40 minuta, a nekoliko puta tokom pečenja okrenite kesu na drugu stranu. Izvadite kad kukuruz porumeni, a kesa se naduje.

Kese za pečenje napravljene su od posebne, tanke i providne plastične folije, a dostupne su u svim bolje opremljenim prodavnicama. U njoj mogu da se peku brojne namirnice - riba, meso, povrće, a najveća prednost je što se ne prlja posuđe, ali i hrana bude aromatičnija i ukusnija, Važno je dobro zavezati kesu i napraviti nekoliko rupica u njoj, kako ne bi pukla tokom pečenja.

Bonus video:

02:29

NE BI MENJALI SELO ZA BILO ŠTA NA SVETU! Žive u rajskom Kršu, deca su im zdrava i rumena, a sami proizvodu sve što im treba

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.