Evo na koliko treba menjati donji veš: Stručnjaci tvrde ako primetite ovo na njima da ih se momentalno rešite
Foto: Profimedia

ovo morate znati

Evo na koliko treba menjati donji veš: Stručnjaci tvrde ako primetite ovo na njima da ih se momentalno rešite

Vaše gaćice imaju rok trajanja, a evo kako ćete im produžiti „život''

Objavljeno:

Što manje gaćica imate, to će svaki par proći kroz više ciklusa nošenja i pranja. Vremenom, to može da utiče na njihov kvalitet, pa ćete možda morati češće da menjate gaćice nego neko ko ima više pari, piše Stripe & Stare.

Rupe su, naravno, prvi znak da treba da zamenite donji veš. Nakon mnogo ciklusa nošenja i pranja, tkanina vaših gaćica će se vremenom istrošiti, što će rezultirati neželjenim procepima. Pored toga, tvrdokorne mrlje treba koristiti kao znak za menjanje gaćica. Ako vaš omiljeni deterdžent ili doza izbeljivača ne mogu da uklone mrlje, vreme je da kažete zbogom.

Vaše donje rublje se rastegnulo ili izgubilo oblik

Gaćice treba da vam savršeno pristaju. Ako vam je donji veš izgubio oblik, svakako je vreme za novo. Zamena gaćica nije samo pitanje izgleda – važno je i iz higijenskih razloga. Tokom vremena, bakterije se mogu nakupiti u vašem donjem vešu, posebno u onom koje najviše nosite. Ovo može povećati rizik od infekcija urinarnog trakta i gljivičnih infekcija, kao i od neprijatne iritacije kože. Iako je rizik od takvih zdravstvenih problema nizak, bolje je biti siguran nego žaliti.

Šta raditi sa starim donjim vešom?

Najlakše je napraviti krpe. Modna i tekstilna industrija proizvode milione tona otpada godišnje alarmantnom brzinom. Umesto da svoje staro donje rublje pošaljete na deponiju, zašto ga ne biste prenamenili? Pretvorite svoje staro donje rublje u krpe za čišćenje i dajte im potpuno novi život.

Kako produžiti život donjeg veša?

Sve gaćice imaju rok trajanja, međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da produžite život donjeg veša. Prvo uložite u kvalitetne gaćice. Kvalitetnije donje rublje je dizajnirano korišćenjem vrhunskih tkanina, što znači da će trajati duže i izdržati više habanja.

Ručno pranje gaćica: Iako je mašina za pranje veša ponekad spasonosna, može biti gruba prema vašem intimnom donjem vešu. Ostavite gaćice od mašine za pranje veša tako što ćete ih oprati ručno kada možete. Jednostavno dodajte kap deterdženta za pranje veša u umivaonik i okačite da se osuši nakon pranja!

Koristite vrećicu za donji veš u mašini za pranje veša: Ako perete gaćice u mašini za pranje veša, koristite pamučnu kesu. Ovo će ih zaštititi od habanja, što će uzrokovati degradaciju tkanine tokom vremena. Sušenje donjeg veša na niskoj temperaturi sprečiće habanje, bleđenje i istezanje. Određene tkanine su sklonije skupljanju, tako da će držanje mašine za sušenje na niskoj temperaturi sprečiti nepotrebno uništavanje.

Bonus video:

00:50

PEŠKIRI MOGU BITI MEKANI I BEZ OMEKŠIVAČA: Žena podelila VRHUNSKI TRIK za pranje! Stavila ih u kadu i uradila OVO! VIDEO

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.