Đuveč sa ribom, posno jelo naših baka koje obožavamo: Ovako su to spremali naši stari
Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

recept

Đuveč sa ribom, posno jelo naših baka koje obožavamo: Ovako su to spremali naši stari

Na ulju propržite iseckanu glavicu crnog luka

Objavljeno: 19:17h

Domaći đuveč je tradicionalno jelo koje se priprema od sezonskih namirnica, pružajući obilje ukusa od proleća do kasne jeseni

Sastojci (za 4 osobe)

4 fileta škarpine ili neke druge ribe

glavica crnog luka

500 g zamrznutog povrća za đuveč

paradajz

Đuveč
foto: Printscreen / Youtube / Мой Дастархан Вкусно и Быстро

2 manja krompira

1-2 šoljice pirinča

kašika seckanog lista peršuna

malo kukuruza šećerca

ulje

biber

začin

Način pripreme

Na ulju propržite iseckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte zamrznuto povrće za đuveč ili pomalo svežeg povrća (šargarepu, peršun, celer, grašak, boraniju, plavi patlidžan i slično) i kukuruz šećerac, na dinstajte na tihoj vatri.

Kada je upola gotovo, dodajte oljušten na komade isečen paradajz, krupno isečen oljušteni krompir i pirinač. Nalijte vodom da ogrezne i stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate na laganoj i vatri desetak minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte po ukusu začin, biber i seckan peršun. To sve prespite u vatrostalnu činiju za pečenje i preko đuveča poređajte posoljene filete. Malo ih utisnite i sve zajedno stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni i pecite dok riba, pirinač i krompir ne budu gotovi.

Po potrebi, u toku pečenja, zbog pirinča dolijte još malo vode.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.