Poslušajte ovih 5 saveta za rashlađivanje tokom vrelih dana: Jednostavni su, a deluju odmah
Velike vrućine, Foto: RINA

pažnja

Poslušajte ovih 5 saveta za rashlađivanje tokom vrelih dana: Jednostavni su, a deluju odmah

Najzdravija navika koju odmah možete da uvedete je hidratacija

Objavljeno:

Visoke temperature potrajaće cele nedelje, a dok ne dođe do pada i prijatnih 30 stepeni, ne preostaje nam ništa drugo do da budemo kreativni, praktični i da sebi obezbedimo preko potrebno hlađenje.

Postoji mnoštvo saveta za hlađenje tokom letnjih dana i paklenih vrućina. Najvažnije je da osluškujemo svoje telo, da unosimo dosta tečnosti, da ne zamaramo kožu teškom i bespotrebnom šminkom, da ne grejemo glavu frizurama koje zbog vremena neće dugo ni potrajati i da pažljivo biramo odeću, jer kvalitetna tkanina smanjiće osećaj toplote i omogućiti koži da diše.

Donosimo vam 5 jednostavnih saveta za hlađenje:

Hidratacija

Najzdravija navika koju odmah možete da uvedete je hidratacija.

Tokom ekstremne vrućine ili izloženosti velikoj vlažnosti, telo nije u stanju da se efikasno ohladi, a to može da dovede do dehidracije i ubrzanog gubljenja elektrolita.

Važno je dopuniti elektrolite. Popijte vodu pre nego što se javi osećaj žeđi — ili, što je još gore, simptomi dehidracije u rasponu od vrtoglavice do konfuzije, uznemirenosti i ekstremnog umora.

Posegnite za napicima bogatim elektrolitima, kao što je kokosova voda - i pokušajte da pijete više tečnosti nego što mislite da bi vam moglo zatrebati.

Plivanje

Plivanje je brz način za snižavanje telesne temperature, ali vodite računa - izbegavajte ovu aktivnost po najvećoj vrućini.

Plivajte rano ujutru ili nešto kasnije uveče, tako ćete održati telo u formi, a uz to mu i obezbediti adekvatno hlađenje.

Bela odeća

Veoma je važan izbor odeće tokom vrelih dana, a savet stručnjaka je da birate komade svetlijih boja.

Blede nijanse će privući manje svetlosti, samim tim i toplote, u poređenju sa crnim ili nekim drugim tamnim tonovima. Imajte na umu i da prirodna vlakna odvode toplotu i vlagu sa kože.

Uz to, mini suncobran, koji ovih dana možete nositi sa sobom, obezbediće vam hladovinu na podmuklim delovima trotoara bez drveća.

Uvek je korisno imati u zamrzivaču gel maske za hlađenje, ovih dana pogotovo.

Osim što pomažu kada nam je potrebna hladna obloga, izuzetno su korisne i za hlađenje.

Ova metoda je dobro poznata ženama koje hladne gel maske stavljaju na oči, što pomaže da koža ostene glatka, zategnuta i sjajna. Dakle, jedna maska, višestruka korist!

Menta

Dodajte neki proizvod sa ekstraktom mente u vaš režim lepote, jer ova sjajna biljka hladi u kontaktu sa kožom.

Postoje mnoge kreme, balzami za usne, kao i sprejevi za posteljinu na bazi nane koji mogu da vam pomognu u ovim vrelim danima.

Osim toga, ova čudesna biljka je savršena i kao dodatak limunadi, te je možete staviti u omiljeno hladno piće i uživati u svežini.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.