Starinski recept za najbolje palačinke, ispadnu savršeno svaki put: Biće tanke, ali se ne cepaju
Palačinke, Foto: Bakina kuhinja

savet

Starinski recept za najbolje palačinke, ispadnu savršeno svaki put: Biće tanke, ali se ne cepaju

Na kraju dodajte ulje i pecite na tiganju

Objavljeno:

Palačinke su omiljena poslastica većini ljudi; prave se brzo i lako i možemo da ih serviramo na desetine načine - ukusne su i u slanoj i slatkoj varijanti, pa čak i kada su prazne! I dok neke domaćice imaju tačnu recepturu koju poštuju, mnogi palačinke pripremaju onako, od oka, pa nije ni čudo što se često desi da testo bude žilavo ili da se raspada tokom pečenja.

No, postoji odličan, stari recept za palačinke koje će uvek ispasti savršeno tanke i mekane i neće se cepati. Za ovu smesu biće vam potrebne uobičajene namirnice - brašno, mleko, jaja i ulje, ali je caka u tačnom odnosu ovih sastojaka i dodavanju vrele vode na kraju!

Dakle, evo starinskog recepta naših baka za palačinke sa kojim nikada nema greške i uspeva baš svaki put. Čarolija je u jednostavnosti!

Palačinke
foto: printscreen/ youtube/ Dobre Vibracije

Sastojci:

3 jaja

2 šolje mleka

1 šolja vrele vode

1, 5 šolja brašna

5 kašika ulja

so i šećer po ukusu

Priprema:

Razbijte jaja u dubokoj posudi, dodajte so i šećer. Mutite žicom dok ne dobijete penastu smesu. Sipajte mleko, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro mešajte sve dok ne nestane grudvica. Dodajte ključalu vodu i ostavite da smesa odstoji 15 minuta. Na kraju dodajte ulje i pecite na tiganju.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.