Žene konačno otkrile koliko tačno traje idealan intimni odnos: Sve ispod ove brojke ih nikako neće zadovoljiti
Foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

SAZNAJTE

Žene konačno otkrile koliko tačno traje idealan intimni odnos: Sve ispod ove brojke ih nikako neće zadovoljiti

Ukoliko vas zanima koliko traje normalan seksualni odnos, zapitajte se prvo koje trajanje preferirate vi i vaš partner

Objavljeno:

Naravno, postoje pojedina istraživanja koja su pokazala koliko traje normalan seksualni odnos, a koja su nam donela zanimljive rezultate.

Međutim, treba li verovati istraživanjima ili se prepustiti užitku? Sve zavisi od vas i od toga kako percipirate seks, koji su vam prioriteti i koji vam je cilj seksualnog odnosa.

Iako se seks za mnoge odnosi na sve radnje koje vas mogu seksualno uzbuditi (ljubljenje, milovanje, oralni seks i sl.), za potrebe ovog članka govorimo isključivo o penilno-vaginalnom snošaju, odnosno o penetraciji.

Različiti rezultati trii studije o tome koliko traje normalan seksualni odnos

Seks
foto: C2914 Rolf Kremming / imago stock&people / Profimedia

Prva studija koja je 2005. proučavala heteroseksualne parove (s time da je seks definisala kao penilno-vaginalni snošaj) tražila je od ispitanika da vremenski mere seks od penetracije do muške ejakulacije.

Istraživači su otkrili da rezultati parova variraju od 33 sekunde do 44 minute, a prosečan seks trajao je 5,4 minuta.

Druga studija iz 2008. godine zamolila je seksualne terapeute u SAD-u i Kanadi da procene prosečno trajanje seksa unutar različitih kategorija.

Rezultati su bili sledeći:

trajanje ispod tri minuta opravdava kliničku zabrinutost trajanje 3 – 7 minuta je “adekvatno” trajanje 7 – 13 minuta je “poželjno” trajanje 10 – 30 minuta je “predugo”.

Ipak, treća studija iz 2020. koja je procenjivala vreme do orgazma kod heteroseksualnih žena pokazala je da je prosek 13,41 minut. To sugeriše da bi seksualni terapeuti anketirani 2008. smatrali da seks koji zadovoljava mnoge heteroseksualne žene traje “predugo”.

Seks
foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Bez obzira na rezultate različitih istraživanja koji se očigledno ne podudaraju, imajte na umu da ne postoji pravo i pogrešno trajanje seksa.

Polni odnos trebalo bi da traje onoliko dugo koliko odgovara vama i vašem partneru, a to je informacija koju nećete saznati čitajući neko istraživanje, već komunicirajući s partnerom.

Šta može uticati na trajanje polnog odnosa?

Na trajanje polnog odnosa mogu uticati:

starost (potrebno je duže vremena za uzbuđenje, teže je postići erekciju, smanjuje se libido, veća je suvoća vagine i sl.)

preuranjena ejakulacija

odložena ejakulacija.

Šta učiniti ako seks traje prekratko?

Najvažnija je komunikacija s partnerom. Pričajte o vašim seksualnim potrebama i željama kako biste oboje više uživali u seksu. Takođe, više se fokusirajte na predigru, a ne toliko na penetraciju jer to može produžiti trajanje celog odnosa i povećati zadovoljstvo.

Seks, Ljubav
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako imate problem s preuranjenom ejakulacijom, razmislite o tome kako možete odložiti orgazam. Uvek je korisno zamisliti neki scenario koji vam služi kao distrakcija, ali pritom nemojte zamišljati ništa što bi vam moglo do kraja ubiti seksualnu želju. Savete za odlaganje orgazma najbolje je potražiti kod seksualnog terapeuta, piše krenizdravo.dnevnik.hr.

Šta raditi ako seks traje predugo?

Ako želite da ubrzate stvari, postoje jednostavni načini pomoću kojih to lako možete učiniti. Na primer, možete koristiti lubrikant, seksualne igračke ili druge metode kako biste pomogli svom partneru ili partnerki da što pre postigne orgazam. Ili možete igrati neke igrice i seksualne fantazije koje su vam uvek privlačile.

Osim toga, možete unapred isplanirati vreme za seks kako biste omogućili duže uživanje sa svojim partnerom i izbegli osećaj da vas požuruje.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.