Za ovom kafom su bogataši odlepili: 100 grama košta 1000 dolara, a zbog sastojaka u njoj se oglasila i PETA
Kafa, Foto: Printscreen/Tiktok/Romina Alvarado

pažnja

Za ovom kafom su bogataši odlepili: 100 grama košta 1000 dolara, a zbog sastojaka u njoj se oglasila i PETA

Cena 100 grama ove kafe košta od 200 do 1.000 dolara.

Objavljeno:

Ispijanje kafe postalo je ritual širom sveta. Mnogi ne mogu da započnu dan bez njega, nekima služi kao povod za druženje sa prijateljima, a ima i onih koji zaista uživaju u njegovim mirisima.

Danas postoji bezbroj vrsta kafe. Svi već znaju da se najbolji espreso pravi u Italiji, a takozvana domaća kafa u Srbiji i Turskoj. Ipak, da li ste čuli od čega se pravi jedna od najskupljih kafa?

Dolazi sa Balija, pravi ljubitelji kafe spremni su da potroše i do hiljadu evra za sto grama ovog napitka, dok drugi nikada ne bi probali jer im je proces stvaranja bizaran. Cena 100 grama ove kafe košta od 200 do 1.000 dolara.

Zbog procesa stvaranja kafe oglasila se čak i PETA.. Azijske mačke cibetke, koje u ishrani jedu zrele bobice kafe, žive u Indoneziji, a lokalno stanovništvo iz njihovog izmeta izvlači „zrna kafe”. Nakon što se pasulj očisti, peče se. Dobijena zrna kafe su najboljeg kvaliteta, ali je proces njihove prerade komplikovan. Proizvođači kažu da je ukus ove kafe sočan i sladak, a ne kiselkast, kao obična kafa.

Kafa
foto: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

PETA je izdala upozorenje za turiste na Baliju nakon što je istražitelj pokazao tajni snimak izmeta cibetke, koji sadrži delimično svarena zrna kafe.

Na snimku se vide životinje zatvorene u kavezima prekrivene izmetom, prljavštinom i raspadnutim bobicama kafe, od kojih mnoge imaju otvorene rane, navodi PETA. Snimak je dobijen tajnim radom koji su sproveli istražitelji PETA na farmi u Caturu na Baliju, rekao je viši potpredsednik organizacije Džejson Bejker, piše Bizlajf.

01:09

Tiha kafa kod Džanga

(Espreso/Novi.ba/prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.