Najbolji savet za otčepljivanje odvoda za samo 5 minuta: Potreban vam je samo 1 sastojak koji svi imate u kuhinji
Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

NEVEROVATNO

Najbolji savet za otčepljivanje odvoda za samo 5 minuta: Potreban vam je samo 1 sastojak koji svi imate u kuhinji

Začepljen odvod može izazvati niz neprijatnosti u domaćinstvu, ali na sreću, postoji brzo i jednostavno rešenje koje možete primeniti za manje od pet minuta

Objavljeno:

Začepljen odvod možete efikasno odčepiti za manje od pet minuta koristeći sodu bikarbonu i sirće, čime ćete brzo i ekološki prihvatljivo rešiti problem bez upotrebe jakih hemikalija.

Prvi korak ka odčepljenju odvoda je upotreba ključnog sastojka koji verovatno već imate u kući - soda bikarbona.

Postupak:

Počnite tako što ćete u odvod sipati oko pola šoljice sode bikarbone. Ovaj prirodni abraziv ima moć da razbije masnoće i nakupljene ostatke. Odmah nakon toga, dolijte pola šoljice sirćeta, što će izazvati hemijsku reakciju koja dodatno pomaže u rastvaranju prepreka u cevi. Ostavite mešavinu da deluje nekoliko minuta, dok se mehurići probijaju kroz nakupljenu prljavštinu.

Odvod, Sudopera
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Nakon što reakcija prestane, isperite odvod toplom vodom. Pustite vodu da teče barem minut kako bi se sve nečistoće isprale i cevi potpuno očistile. Ukoliko je potrebno, ovaj proces možete ponoviti, ali u većini slučajeva, odvod će biti odčepljen već nakon prvog pokušaja.

Ovaj brzi savet ne samo da je efikasno, već je i ekološki prihvatljivo, bez upotrebe jakih hemikalija koje mogu oštetiti cevi. Za samo nekoliko minuta, vaš odvod će ponovo raditi besprekorno, a vi ćete izbeći potencijalno skupe popravke ili poziv vodoinstalateru.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/informer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.