Najbolji način da rashladite celu kuću bez korišćenja klime: Samo stavite ovo na prozor i oduševićete se (VIDEO)
Caka za rashlađivanje bez klime, Foto: Printscreen/Tik-Tok/property_genie_plymouth

NEVEROVATNO

Najbolji način da rashladite celu kuću bez korišćenja klime: Samo stavite ovo na prozor i oduševićete se (VIDEO)

Ako na prozore postavite izolacionu oblogu, značajno ćete sniziti temperaturu u kuć

Objavljeno:

Džo Pesce, astrofizičar iz Nacionalne naučne fondacije, objasnio je da takve prozorske obloge funkcionišu tako što blokiraju infracrveno zračenje, što je talasna dužina koju doživljavamo kao toplotu od sunca, a to vam može pomoći ukoliko nemate klimu a želite da se rashladite.

- Vidljiva svetlost i infracrveno zračenje prolaze kroz većinu materijala prozora (kao i neki ultraljubičasti). Kada infracrveno prođe, zagreva površine unutar naše kuće, a zatim se ta toplota vraća sa površine - ali na talasnoj dužini koja ne prolazi [nazad] kroz staklo - rekao je Pesce.

On je dodao da ovi infracrveni fotoni koji se zarobe u zatvorenom prostoru doprinose zagrevanju vašeg doma. Ali ako su efikasno blokirani, to će sprečiti zagrevanje unutrašnjeg prostora i smanjiti potrebu za energijom za njegovo hlađenje.

Na prozor samo treba da stavite oblogu koja će uticati na unutrašnju temperaturu u stanu.

Reflektujući materijal koji je popularan na TikTok-u, međutim, može se pohvaliti dodatnim elementom izolacije koji takođe pomaže da se zadrži hladan vazduh, prenosi HuffPost.

Bonus video:

01:36

OVO NIKAKO NE RADITI AKO NE ŽELITE DA VAM SE ZAPALI KLIMA! Majstor otkrio najčešće uzroke požara po ekstremnim temperaturama

(Espreso/informer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.