ukus kida!
Najkremastiji krompir iz rerne po bakinom receptu topi se pod nepcima: Ovako ukusan ručak obavezno morate napraviti
Ideja za ukusan i zasit ručak direktno iz bakine sveske sa receptima - uživaćete u svakom kremastom zalogaju
Krompir može da se sprema na mnogo načina - što pečen, kuvan, kao pomfrit, restlovan... A svakako jedan od najomiljenijih jeste onaj iz rerne, bil oda ga peckate duže ili se odlučite za najbrži krompir koji je gotov za 12 minuta.
Za današnji ručak možete napraviti najkremastiji krompir iz rerne po baka Jelinom receptu koji će vas oduševiti svojim ukusom i teksturom.
Potrebno je:
500 gr krompirta
suvi začin
beli luk u prahu
1 jaje
1 puna kašika kisele pavlake
100 ml mleka
100 gr sira
ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na krugove.
Dodati malo začina belog luka i ulja i sve izjednaliti, U činiju razbiti jaje, dodati pavlaku i mleko i na kraju krupno sir i malo ulja. Polako izjednačiti .
Tepsiju pre,azati pa poredjati krompir pa preliti sa pavlakom .
Po želji može i rendani kačkavalj ja nisam, Peći na 220 stepeni C 30 -40 minuta. Služiti topao uz obaveznu supicu. Mi smo ga zbrisači bez hleba i pogrebali tepsiju
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!