recept
Starinsko jelo koje najbolje ugreje stomak: Popara po receptu najboljeg kuvara - uzmite odmah duplu porciju
Ako imate hleb, poparu ćete napraviti očas posla, a možete da iskoristite i stari hleb
Starinski recept za poparu za kojim su sve domaćice poludele, spremna za svega par minuta.
Sastojci:
- 1 stariji hleb
- 500 g belog sira
- 1 l mleka
- 4 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
- so po ukusu
Recept za poparu:
Za poparu prvo u dublju šerpu na dno sipajte malo vode, samo da prekrije dno, pa dodajte mleko, hleb iskidan ili iseckan na manje komade i sir.
Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 4 kašike margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre. Odmah servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i poparu sa paradajz sosom.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!