Caka da uklonite i najupornije fleke sa odeće: Treba vam samo jedan sastojak koji svi već imate u kuhinji
Foto: Printscreen/ Youtube/ Savjetnica

super savet

Caka da uklonite i najupornije fleke sa odeće: Treba vam samo jedan sastojak koji svi već imate u kuhinji

Nema razloga da trošite mnogo novca na skupe proizvode za skidanje fleka, niti za hemijsko čišćenje odeće koja je flekava

Objavljeno:

Jedan prirodni proizvod može da ukloni baš sve fleke – od deterdženta, žute, masne, od voća, kafe, bilo da je reč o odeći, peškirima, posteljini, stolnjacima.

Sirće skida fleke sa odeće

Dešava se da na odeći ostanu fleke od deterdženta, posebno ako preopteretite mašinu pa prašak za veš ne može lepo da se rastvori u vodi. Umesto toga, ostane na odeći, u obliku belih ili plavih mrlja, traga ili krute teksture. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šolje vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u rastvor i istrljajte je kako biste očistili deterdžent. Pustite da odeća odstoji sat vremena i stavite je u mašinu na pranje. Ključno je da ne preopteretite veš mašinu kako bi deterdžent mogao lepo da se ispere.

Upotrebite limun

Limun može da skine čak i najtvrdokornije mrlje. Njegova prednost je i to što neće uništiti osetljive tkanine, jer sok od limuna nije tako jak kao kupovna hemijska sredstva za uklanjanje fleka. Utrljajte sok od limuna preko masnih i žutih fleka na beloj odeći ili stolnjacima i pustite da deluje dok se ne osuši. Zatim stavite odeću u mašinu za veš i uključite je na uobičajeno pranje. Biće ponovo kao nova.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/najzena/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.