SAVRŠENO IDE UZ RAZNA JELA
Libanski beli sos je kremasto savršenstvo koje morate probati: Slaže se uz sva jela, a može da se jede i kao namaz
Obavezno isprobajte recept za libanski sos od belog luka
Libanski tradicionlani sos teksturom podseća na majonez, a obično se priprema od jednostavnih i jeftinih sastojaka kao što su beli luk, limunov sok, ulje i so, kao što je i u ovom receptu.
U Libanu se obično služi uz veliki broj jela, a tradicionalno sa pomfritom i bilo kojim jelom sa piletinom. Ukus je fantastičan i slaže se sa svim jelima, pa je naš predlog da ga koristite i za pečenje, grilovano povrće, kao preliv za pastu…
Sastojci:
30 čenova belog luka
1 kašika soli
2-3 kašike limunovog soka
3 šolje ulja
Priprema:
U blenederu ustitnite čenove belog luka, koji ste prethodno očistili i so. Postepeno dodajte ulje i limunov sok i blendirajte sve dok ne dobijete smesu kao za majonez.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!