![Za ovaj mediteranski pasulj kažu da je sto puta bolji od našeg: Nijedan sastojak nije isti, a ukus je bogom dan](/data/images/2024/03/25/17/1494427_screenshot-20240325-173413_ls.jpg)
pažnja
Za ovaj mediteranski pasulj kažu da je sto puta bolji od našeg: Nijedan sastojak nije isti, a ukus je bogom dan
Recept je vrlo popularan, a u nastavku pročitajte i kako glasi
Mediteranski pasulj će prave gurmane oboriti s nogu.
Recept je vrlo popularan, a u nastavku pročitajte i kako glasi
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
400 g pilećeg filea
1 luk sitno isečen
3 šargarepe, sitno isečene
3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
1 kašičica sveže majčine dušice
1/2 kašičice sušene žalfije
1 lovorov list
400 ml pilećeg bujona
400 g belog pasulja
šaka svežeg peršuna, iseckanog
Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:
![Pasulj, Čorbast pasulj](/data/images/2023/11/07/20/1458960_corbast-pasulj-u-tanjiru_ff.jpg?ver=1723191682)
Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).
Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte.
(Espreso/magazin novosti/Stvar ukusa/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!