Gde je i šta radi najlepša teniserka sveta? Šuškalo se da je u vezi sa oženjenim Trampom, sa 19 postala ljubavnica
Gabrijela Sabatini, Foto: Printscreen/facebook/Tennis World

pažnja

Gde je i šta radi najlepša teniserka sveta? Šuškalo se da je u vezi sa oženjenim Trampom, sa 19 postala ljubavnica

Muškarci širom planete bili su opčinjeni vatrenom Argentinkom, a ona je povezivana s nekim od najpoznatijih na svetu.

Objavljeno: 12:49h

Argentinska teniserka Gabrijela Sabatini je ostavila dubok trag u sportu. Potom je ova teniserka napravila uspešan biznis, i to od parfema.

Igrala je mnoga finala, nastupala i u singlu i u dublu, a mnogi je pamte i kao jednu od najboljih sportistkinja svih vremena, što se nije promenilo ni danas, kada ima 54 godine.

Popularnija i od uspešnijih koleginica

Gabrijela Sabatini, Paulo Dibala, Orijana Sabatini
foto: Printscreen/Instagram/sabatinigaby

Slavna Argentinka rođena je u Buenos Ajresu 16. maja 1970. u imućnoj porodici. Njen otac Osvaldo bio je izvršni direktor kompanije General Motors, a inače je mlađa sestra poznatog glumca Osvalda Sabatinija.

Tenis je počela da trenira već sa šest godina, a svoj prvi turnir osvojila je kao osmogodišnjakinja. Sa 13 godina postala je najmlađa teniserka koja je osvojila šampionat Orange Bowl u Majamiju i postalo je jasno da je pred njom svetla budućnost, pa je kao 15-godišnjakinja bila jedna od najmlađih igračica koje su se plasirale u polufinale Rolan Garosa.

Usledilo je mnogo uspeha i treće mesto na WTA listi, što je Gabrijelin najbolji plasman, ali je ona bila popularnija i od uspešnijih koleginica.

Gabrijela se penzionisala 1996, nakon osvojenih 27 titula u pojedinačnoj konkurenciji i 14 u dublu, piše Glossy.rs.

Poslednji meč odigrala je u oktobru te godine protiv Dženifer Kaprijati, ali se suočila sa porazom.

Razvila biznis od parfema

Pored toga što je oduševljavala na terenu, Gabrijela Sabatini bila je veliki fenomen tadašnje pop kulture. Kasnih osamdesetih je lansirala svoju liniju parfema s nemačkom kompanijom Mülhens, a parfemi „Gabrijela Sabatini“ postali su najpopularniji tokom devedesetih.

Ona je, inače, prva teniserka po kojoj je nazvana ruža, kada je 1992. jedna narandžastocrvena vrsta dobila ime Gabrijela Sabatini.

Šuškalo se da je bila sa Donaldom Trampom i Rikijem Martinom

Gabrijela Sabatini
foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Muškarci širom planete bili su opčinjeni vatrenom Argentinkom, a ona je povezivana s nekim od najpoznatijih na svetu. Tako se davne 1989. pisalo o njenoj vezi s Donaldom Trampom, koja je trajala samo mesec dana, u vreme dok je on bio oženjen Ivanom Tramp i u vanbračnoj vezi s Marlom Marpls, s kojom je privremeno raskinuo.

Gabrijela je imala samo 19 godina, a veza nije potrajala – ona je nastavila da ide na turnire, a Tramp se razveo od Ivane i pomirio s Marlom, kojom se oženio 1993. godine.

Pisalo se kasnije i o Gabrijelinim vezama s Rikijem Martinom, Majklom Boltonom, Frenkom Ankelbahom… Ipak, nikada nije javno pričala o svom privatnom životu, pa je tako ostala nema i na glasine da je biseksualka.

Pre izvesnog vremena pojavile su se spekulacije da se Gabrijela Sabatini viđa s 19 godina mlađim Huanom Martinom del Potrom, nakon što su oboje podelili istu zajedničku fotografiju na Instagramu i jedno drugom poručili da se vole.

Gabrijela Sabatini odavno se oprostila od tenisa, ali je danas često na sportskim događajima.

Tako njeni fanovi imaju priliku da je vide i uvere se da je jednako božanstvena kao na vrhuncu karijere.

05:48

SABALENKA OD PONEDELJKA NAJBOLJA TENISERKA SVETA: Plasirala se u četvrtfinale, pa otkrila kako joj je Novak čestitao!

(Espreso/zadovoljna/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.