SEKA ALEKSIĆ PODELILA RECEPT ZA "ŠARGAREPA TORTU" KOJA NJENOG MUŽA OBARA S NOGU: Ovo nema ni u jednoj srpskoj kući
Seka Aleksić, Foto: Printscreen Instagram/seka_aleksic

pažnja

SEKA ALEKSIĆ PODELILA RECEPT ZA "ŠARGAREPA TORTU" KOJA NJENOG MUŽA OBARA S NOGU: Ovo nema ni u jednoj srpskoj kući

Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka.

Objavljeno:

Seka Aleksić vrsna je kuvarica, a na njenoj trpezi se tradicionalno svake godine nalazi i Šargarepa torta.

Sastojci za koru:

4 jaja, 250 gr šećera, 180 gr rastopljenog maslaca, 60 ml ulja, 2 kašičice arome vanile, 300 gr brašna, 400 gr očišćene šargarepe, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice soli.

Sastojci za fil:

Seka Aleksić
foto: Printscreen Instagram/seka_aleksic

400 ml krem sira, 200 ml slatke pavlake, 180 ml kisele pavlake, 120 gr šećera u prahu.

Priprema:

– Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke – brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju rendane šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru.

Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka.

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Svet-scandal/Irena Ćirić/ Prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.