OVAJ TRIK OD 30 SEKUNDI UČINIĆE DA MESO BUDE NENORMALNO DOBRO: Kad jednom probate, stalno ćete ovako spremati
Evo jednog trika za koji bih voleo da sam ga znao pre, Foto: Profimedia

VIDEO

OVAJ TRIK OD 30 SEKUNDI UČINIĆE DA MESO BUDE NENORMALNO DOBRO: Kad jednom probate, stalno ćete ovako spremati

Kulinarski trikovi koji štede vreme uvek su dobrodošli, baš kao i oni koji poboljšavaju ukus jelima, a nisu previše komplikovani

Objavljeno:

Jedan trik od samo tridesetak sekundi pomoći će da vam jela budu ukusnija, a podelio ga je šef Gregori na TikToku, prenosi Index.hr.

“Evo jednog trika za koji bih voleo da sam ga znao pre”, kaže on na početku videa, a evo o čemu se radi.

Trik sa začinima

@cookingsmarter_withgsj Spice up your life! Ever wondered why proper Indian curries taste so good? One reason is because they grind and toast all their spices just before using them. #cookinghacks #cheftips #cookingwithspice #spices ♬ Flowers - Miley Cyrus

Kako biste svojim jelima dali bolji ukus, važno je začiniti ih, ali važno je i na koji način te začine koristite, a ovaj šef tvrdi da su začini puno bolji ako ih pre korišćenja lagano prepržite u tiganju, a zatim sameljete.

On navodi da se to radi zbog toga što začini u sebi imaju skrivene arome.

Za početak, on savetuje da kupite začine u zrnu, a ne one mlevene, a zatim ih sami sameljete i lagano prepržite na vatri jedan do dva minuta kako bi otpustili aromu.

Osim što će tada imati bolji ukus, “prženi” začini bolje se ponašaju u receptima jer prženje pomaže u izvlačenju njihovih ulja.

Možete ih pržiti i pre nego što ih sameljete, samo što ćete u tom slučaju morati malo duže da ih pržite, a pržene začine na kraju samo dodajte u jelo po želji i odmah ćete osetiti razliku.

Bonus video:

02:55

ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK!

(Espreso / City magazine / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.