Ovo je skandalozan razlog zbog kog kraljevska porodica nikad ne čestita rođendan Megan Markl: Neviđena bruka i blam
Megan Markl, Foto: Profimedia

skandal

Ovo je skandalozan razlog zbog kog kraljevska porodica nikad ne čestita rođendan Megan Markl: Neviđena bruka i blam

Ovaj propust došao je u turbulentnoj godini za porodicu Saseks i kraljevsku porodicu, dok su odnosi između njih bili narušeni nakon emitovanja Netflix-ove dokumentarne serije "Hari i Megan" i kontroverznog memoara princa Harija pod nazivom "Rezerva"

Objavljeno: 10:18h

Megan Markl sutra puni 43 godine, a prošle godine nije bilo javnih rođendanskih čestitki od strane kraljevske porodice upućenih vojvotkinji od Saseksa. Ovo je bio značajan preokret u odnosu na 2022. godinu kada su zvanični nalozi princa i princeze od Velsa, Vilijama i Kejt, kao i Klerens Haus, poslali rođendanske čestitke Megan. Ovaj propust došao je u turbulentnoj godini za porodicu Saseks i kraljevsku porodicu, dok su odnosi između njih bili narušeni nakon emitovanja Netflix-ove dokumentarne serije "Hari i Megan" i kontroverznog memoara princa Harija pod nazivom "Rezerva". Iako pravilo kada su u pitanju javne rođendanske čestitke na zvaničnim nalozima kraljevske porodice izgleda da važi samo za aktivne članove porodice, postoji i druga teorija zašto prošle godine nije bilo čestitki upućenih Megan Markl.

- Mislim da su verovatno smatrali da bi delovalo pomalo lažno, s obzirom na to da ceo svet zna da zapravo nisu u dobrim odnosima. Izgledalo bi neiskreno - rekla je ona.

Kako će Megan Markl da proslavi rođendan

Megan Markl
foto: Printscreen/BBC

Takođe, istaknuto je da bi kraljevska porodica prošle godine, kada bi javno obeležila Meganin rođendan, imala veliki problem - koji bi se foto-materijal koristio. U 2022. godini, na društvenim mrežama korišćena je fotografija vojvotkinje napravljena na proslavi Platinastog jubileja pokojne kraljice, ali u prethodne dve godine, istaknuto je da su "jedine fotografije na kojima je zajedno sa porodicom bile sa sahrane kraljice".

- Teško je poželeti joj srećan rođendan obučenom u crno - rekli su.

Planovi za proslavu rođendana

Nije jasno kako će Megan provesti svoj rođendan - ostaje da se vidi da li će dobiti javne rođendanske čestitke od kraljevske porodice. Međutim, njen rođendan će biti obeležen Harijevim i njenim pojavljivanjem na američkoj televiziji. Snimili su intervju za CBS Sunday Morning o novoj inicijativi podrške roditeljima dece pogođene štetnim uticajem interneta, koji će biti emitovan kasnije danas. U delu koji je objavljen na internetu, Megan govori o svom najstarijem detetu, princu Arčiju, i ćerki princezi Lilibet:

- Naša deca su mala, imaju tri i pet godina, divni su, ali sve što roditelji žele je da ih zaštite. Kako vidimo šta se dešava na internetu, znamo da tu ima puno posla i mi smo srećni što možemo biti deo promena na bolje.

Na temu kako se mentalno zdravlje mladih može narušiti iskustvima na internetu, Hari kaže:

- Došli smo do tačke gde skoro svaki roditelj mora znati prvi da reaguje, a čak ni najbolji nisu reagovali i ne mogu da prepoznaju znakove mogućeg samoubistva. To je zastrašujući deo svega ovoga.

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

(Espreso/srećna republika/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.