Ovi uređaji ''jedu'' struju kao ludi i kada su isključeni: Evo šta morate da uradite kako biste uštedeli (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

dobre cake koje treba znati

Ovi uređaji ''jedu'' struju kao ludi i kada su isključeni: Evo šta morate da uradite kako biste uštedeli (VIDEO)

Tokom letnjih vrućina, korišćenje klima uređaja može značajno povećati račune za struju

Objavljeno: 21:18h

Keli Kol, medicinska sestra, na TikToku je podelila savet kako da se smanje troškovi: isključivanje uređaja iz struje kada se ne koriste.

U videu prikazuje kako isključuje različite uređaje u svom domu, uključujući punjače i kuhinjske aparate, koji troše energiju čak i kada nisu u upotrebi. Iako su mišljenja o ovom triku podeljena, neki korisnici su primetili smanjenje troškova za struju. Ministarstvo energetike SAD-a upozorava da "energetski vampiri" mogu značajno povećati potrošnju energije. Isključivanjem uređaja možete smanjiti troškove i pomoći očuvanju okoline.

Prema procenama Uprave za energetske informacije (EIA) u SAD, troškovi energije za prosečno domaćinstvo rastu zbog povećane potrebe za hlađenjem, piše Best Life.piše Best Life.

Kol prikazuje kako isključuje različite uređaje u domu svog dečka, uključujući toster, otvarač za konzerve, aparat za kafu, punjače za telefone i električni brijač. Ovaj pristup, poznat kao "energetski vampiri", odnosi se na uređaje koji troše energiju čak i kada nisu u upotrebi, ali su još uvek priključeni na utičnicu.

Kol je prvo isključivala sve uređaje, od kablovske kutije do veš mašine i sušilice, ali je priznala da je to bilo nepraktično i teško za održavanje. Sada koristi blaži pristup i fokusira se na manje uređaje, poput fena za kosu i kuhinjskih aparata, koji su isključeni kada se ne koriste. Takođe, isključuje punjače za laptopove, tablete i mobilne telefone kada nisu u funkciji.

Zaključak je jasan: isključivanjem uređaja iz struje kada ih ne koristite možete smanjiti troškove energije i doprineti očuvanju životne sredine.

Bonus video:

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/najzena/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.