LAGANO I UKUSNO
Najkremastija poslastica koju morate probati ovog leta: Recept za čizkejk sa bananama svaka domaćica mora da ima
Isprobajte lagani recept za najkremastiji čizkejk sa bananama
Čizkejk sa bananom savršena je poslastica za sve ljubitelje slatkog i kremastog ukusa.
Spoj bogatog krem sira i svežih banana stvara nezaboravan dezert koji će oduševiti vaša čula.
Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je savršeno uravnotežen čizkejk koji se topi u ustima. Ako volite da eksperimentišete i isprobavate nove stvari, probajte i recept za čuvenu Dubai čokoladu.
SASTOJCI
Kora:
200g mlevenog keksa
100g putera, otopljenog
Fil:
500g krem sira
200g šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
3 jaja
3 velike banane, zrele i izgnječene
200ml pavlake za šlag
Preliv:
2 velike banane, isečene na kolutiće
100g tamne čokolade
50ml mleka
Kora:
Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Utisnite smesu u dno kalupa za torte (promera oko 22-24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.
Fil:
U velikoj posudi, mikserom umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki.
Dodajte ekstrakt vanile i jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje.
Umiksajte izgnječene banane.
Na kraju, dodajte pavlaku za šlag i sve dobro sjedinite.
Sipajte fil preko kore od keksa.
Pečenje (nije obavezno)
Zagrejte rernu na 160°C.
Pecite čizkejk oko 20-30 minuta ili dok se sredina ne učvrsti.
Isključite rernu i ostavite čizkejk da se postepeno hladi.
Preliv:
Istopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu.
Pre nego što poslužite čizkejk, poređajte kolutiće banane po vrhu i prelijte rastopljenom čokoladom.
Bonus video:
(Espreso/glossy/E.S./T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!