obavezno probajte
Ceo život pogrešno spremate pire krompir i uništavate mu ukus: Kuvar otkrio caku kako da uvek ispadne savršeno
Nema lakšeg jela za pripremu, složićete se
A uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim.
A u čemu je greška? Većina nas će pire krompir pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.
- Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.
I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!