ŠTA JEDE KEJT MIDLTON POSLE DIJAGNOZE RAKA? Isplivao jelovnik, 3 stavari ne sme očima da vidi zbog hemioterapije
Šta jede Kejt Midlton posle hemoterapije?, Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

morate znati

ŠTA JEDE KEJT MIDLTON POSLE DIJAGNOZE RAKA? Isplivao jelovnik, 3 stavari ne sme očima da vidi zbog hemioterapije

Nakon dijagnoze raka, ishrana Kejt Midlton igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja tokom preventivnog lečenja hemioterapijom

Objavljeno:

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, voli da kuva i obraća pažnju na zdravu ishranu. Nakon tužnih vesti da je princezi Kejt dijagnostikovan rak, njena ishrana igra ključnu ulogu u održavanju njenog zdravlja tokom preventivnog lečenja hemioterapijom. Prema preporukama najboljih lekara, Kejt je promenila ishranu.

Doručak

Princeza Kejt započinje svoj dan zelenim smutijem, zdravim napitkom koji uključuje sastojke kao što su kelj, spirulina, odnosno plavozelena alga u obliku spirale, spanać, zelena salata i borovnice. Ova kombinacija daje značajnu zalihu vitamina i antioksidanata, neophodnih za blistavu kožu i jak imuni sistem. Kejt je takođe poznata po tome što voli ovsene pahuljice za doručak, koje su i dalje sastavni deo prvog obroka u toku dana.

Evo šta jede Kejt Midlton
Evo šta jede Kejt Midltonfoto: EPA/ROLF VENNENBERND

Ručak

Iako nije vegetarijanka, Kejt za ručak jede jela bez mesa. Tokom kraljevske turneje po Indiji, posluženi su joj ćevapi od povrća i kari od sočiva. Pored toga, Kejt i princ Vilijam obožavaju suši. Ostali favoriti uključuju salate od lubenice, tabule, odnosno libanska salata čiji je glavni sastojak peršunov list, ceviče, odnosno latinoameričko jelo koje se sastoji od sirove ribe ili morskih plodova mariniranih u soku od citrusa, poput limuna ili limete i gaspačo.

Večera

Za večeru princeza Kejt bira jednostavna i hranljiva jela kao što su odresci, paste i kari. Dok je bila trudna, uživala je u kariju od povrća. Kejt voli ljutu hranu, iako priznaje da njen suprug, princ Vilijam, ima poteškoća sa začinjenom hranom. Još jedno omiljeno jelo u kraljevskoj porodici je pečena piletina, jelo koje Kejt često sprema.

Grickalice i dezerti

Princeza Kejt nastavlja da brine o svom zdravlju uz ishranu inspirisanu Mediteranom
Princeza Kejt nastavlja da brine o svom zdravlju uz ishranu inspirisanu Mediteranomfoto: Profimedia

Kejt preferira zdrave grickalice kao što su sirovo voće i povrće, godži bobice i masline. Za dezert uživa u pudingu od karamele, klasičnom britanskom dezertu.

Dijeta zbog hemioterapije

Prema rečima profesorke dr Ramije Mokbel, neophodno je da pacijenti koji su podvrgnuti hemioterapiji, održavaju uravnoteženu ishranu bogatu proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i zdravim mastima. Princeza Kejt posebnu pažnju posvećuje svojoj ishrani kako bi se suprotstavila efektima tretmana. Suplementi se uglavnom izbegavaju, osim vitamina D3, a preporučuje se čaj od đumbira da bi se ublažila mučnina, uobičajena nuspojava hemioterapije.

Princeza Kejt nastavlja da brine o svom zdravlju uz ishranu inspirisanu Mediteranom. Bogata je voćem, povrćem, antioksidansima i nezasićenim mastima, a izbegava životinjske masti, ugljene hidrate i prerađenu hranu. Ishrana princeze Kejt odražava savršenu ravnotežu između ukusne i zdrave hrane, prilagođene kako za svakodnevno uživanje, tako i za posebne potrebe koje nameće lečenje. Svojim izborom hrane, Kejt dokazuje da je moguće održati uravnotežen način života, čak i u teškim vremenima.

Bonus video:

49:34

REDAKCIJA 01.08.2024. 3. DEO

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.