VODOINSTALATER OTRKIO GREŠKU KOJU SVI PRAVE U KUHINJI: Može vas koštati stotine evra, prestanite da je pravite
Masti i ulja koja često bez razmišljanja sipamo u sudoperu, Foto: Profimedia

VIDEO

VODOINSTALATER OTRKIO GREŠKU KOJU SVI PRAVE U KUHINJI: Može vas koštati stotine evra, prestanite da je pravite

Izbegnite začepljenja i skupe popravke

Objavljeno:

Masti i ulja koja često bez razmišljanja sipamo u sudoperu ili WC šolju mogu izazvati ozbiljne blokade u cevima, stvarajući više problema nego što biste imali da ih pravilno odložite. Vodoinstalater Tom Vats je za Mirror izjavio da ovo nije samo pretnja vašim cevima, već može oštetiti i sam lavabo.

„Masti i ulja koja se nakupljaju u kuhinjskim odvodima stvrdnjavaju se i stvaraju začepljenja, što dovodi u opasnost sudoperu i kuhinjske uređaje“, upozorio je Vats.

Kako sačuvati sudoperu i cevi?

Umesto da sipate ulje i mast u sudoperu, sakupljajte ih u posebne posude i odložite u đubre, a možete da koristite i trik s aluminijumskom folijom. Da biste izbegli oštećenje vodovodnog sistema, pratite ove tri ključne preporuke vodoinstalatera.

@thatplum6guy Another grease video ive found, this ond was eventually cleared. Luckily. Dont put grease down your sink #thatplumbguy #fypシ #grease #plumbers #blockage #howto #sink ♬ original sound - ThatPlumbGuy

1. Koristite cediljku ili filter za sudoperu

Većina kuhinjskih sudopera ima osnovnu cediljku koja sprečava da veliki komadi hrane ili masti odu u odvod. Međutim, ugradnja većeg i efikasnijeg filtera dodatno će smanjiti rizik od začepljenja.

2. Bacajte ostatke hrane u kantu za smeće

Iako može biti primamljivo isprati sitne ostatke hrane direktno u sudoperu, čak i najmanji komadi mogu s vremenom izazvati blokade. Zato ostatke hrane bacite u kantu za smeće kako biste izbegli nakupljanje u odvodima.

3. Redovno čistite cevi

Ako primetite da vam odvod teče sporije, isperite ga mešavinom sode bikarbone i sirćeta. Ova kombinacija pomaže u razgradnji akumuliranih masti i sprečava dalje blokade.

Prateći ove jednostavne savete, možete izbeći mnoge probleme sa odvodima u kuhinji i obezbediti dugoročnu funkcionalnost vašeg vodovodnog sistema.

Pravilno održavanje sudopere i cevi je ključ za bezbednu i funkcionalnu kuhinju. Redovno čišćenje i pravilno odlaganje ulja i masti pomoći će vam da izbegnete skupe popravke i neprijatnosti.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.