Polovina Srbije ne zna pravu namenu WD-40 spreja: Ovo vam menja život iz KORENA, preveliki šok
WD sprej, Foto: Printscreen/Youtube/AutoBlogZN

PAŽNJA

Polovina Srbije ne zna pravu namenu WD-40 spreja: Ovo vam menja život iz KORENA, preveliki šok

Objavljeno: 11:39h

Sigurno da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom domaćinstvu jer može poslužiti kao sredstvo za čišćenje i efikasno rešenje protiv korozije.

Ono što je zanimljivo je da sam naziv govori mnogo o procesu stvaranja supstance ovog proizvoda. U stvari, VD-40 je skraćenica za „vater displacer” (eng. Vater Displacement – 40th pokušaj). Tvorac ovog spreja uspeo je da usavrši formulu koja će sprečiti koroziju, ali u 40. pokušaju.

Generalno, VD-40 se koristi za sprečavanje rđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo koje eliminiše vlagu i slično. Međutim, postoje neke druge prednosti VD-40 za koje do sada možda niste čuli.

Pre svega, potrebno je istaći da je ovaj proizvod, iako generalno potpuno bezbedan, istovremeno i veoma zapaljiv, što je sasvim normalno s obzirom na to da je njegova formula bazirana na nafti. Može izazvati respiratorne poteškoće ako se koristi u područjima gde nema ventilacije iu velikim količinama. Njegova upotreba takođe može biti štetna za decu i kućne ljubimce.i.

Ipаk, аkо gа kоristitе sа оprеzоm, WD-40 mоžе оlаkšаti vаš svаkоdnеvni živоt pružajući vеliku pоmоć u različitim situаciјаma:

1. Uklanja mrlje sa tepiha

Sve što treba da uradite je da prskate mrlju i nakon nekoliko minuta je očistite sunđerom sa malo tople vode i sapuna.

2. Sprečava nakupljanje snega na prozorima

Poprskajte VD-40 na spoljnoj strani prozora.

3. Čisti VC šolju

Nanesite VD-40 unutar VC šolje, sačekajte minut, a zatim istrljajte četkom. Njegovi moćni sastojci će lako i brzo rastvoriti kamenac i prljavštinu.

4. Očistite mrlje od čaja sa radne površine

Ako mrlje od čaja ne uklonite odmah, kasnije ćete morati da uložite mnogo više truda. Međutim, VD-40 će vam pomoći u ovom slučaju. Samo poprskajte sprej na vlažni sunđer i očistite mrlje.

5. Ne možete skinuti prsten?

Ponekad ne možete tako lako ukloniti zaglavljeni prsten sa ruke. Međutim, postoji rešenje - sa malo VD-40, prsten će lako skliznuti. Ne zaboravite da operete ruke nakon toga.

6. Ako se patent zatvarač zaglavi

Često se dešava da se rajsferšlusi na jaknama, rančevima, farmerkama, čizmama i sličnom zaglave, pa ne možete da ga pomerite ni gore ni dole. Međutim, VD-40 sprej efikasno rešava ovu neprijatnu situaciju, jer će podmazati površinu. Možete ga naneti malom četkom.

7. Čine cipele i čizme vodootporne

Nanošenje VD-40 na cipele i čizme će takođe delovati kao barijera čineći ih vodootpornim. Sprej će sprečiti da vlaga uđe u cipele. Tokom zime na cipelama se često pojavljuju mrlje od soli. Biće kao novi uz upotrebu VD-40 i krpe.

8. Oslobodite se žvake u kosi

Žvakaća guma može slučajno da vam uđe u kosu, ali šišanje je daleko od najboljeg ili jedinog rešenja! Naime, VD-40 opet može pomoći. Jednostavno poprskajte žvaku, a zatim očetkajte. Ovog puta ćete to učiniti lako. Ipak, pazite da ne prskate blizu očiju, uradite to u provetrenoj prostoriji ili van kuće.

9. Uklanja nalepnice sa stakla

Posle nekog vremena nalepnice koje stavljamo na prozore ili druge staklene površine više nisu potrebne. Problem nastaje kada ih treba ukloniti. VD-40 sadrži rastvarače koji uništavaju lepljivost nalepnica tako da ih nakon samo nekoliko minuta možete lako ukloniti lopaticom ili sličnim predmetom, vodeći računa da ivice nalepnice ne budu previše oštre.

10. Uklanja super lepak

Super lepak je zaista teško ukloniti sa bilo koje vrste površine, posebno sa ruku. Poprskajte VD-40 i trljajte prste. Na ovaj način ćete lako ukloniti super lepak. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje super lepka sa bilo koje druge površine u kuć

00:25

BIBER-SPREJ ZA SAMOODBRANU

(Espreso/okov.me/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.